— Jeg mener bestemt at det er et marked for hotelldrift i en kommune med 15.000 innbyggere, sier Tønnesen.

Siden sensommeren i fjor har Mandal ikke hatt hotell, ut over de stedene som har pensjonatdrift. Solborgs forrige drivere, First-kjeden, slet med å få driften til å lønne seg. Hotellet hadde i 2013 et gjennomsnittlig belegg på 24 prosent, mens snittet for kjeden totalt er på 60 prosent.

Hadde driften fortsatt ut 2014, ville belegget trolig vært enda dårligere. Da First-kjeden ga opp, mistet 12 ansatte jobben.

Les også:

Generasjoner

Tønnesen er hovedeier av hotellbygget gjennom selskapet Solborg Eiendom AS. Hotellet kom i drift allerede i 1931. Både hans bestefar, onkel og fetter har vært med på å drive hotell her i sentrum av Mandal.

— Det er imidlertid ikke noe for meg. Jeg er ingen hotelldriver og ønsker andre skal drive, sier han.

Han har henvendt seg til flere mulige drivere på Sørlandet, og han forteller om interesse. Det har allerede vært mulige drivere for å se på lokalene.

Oppgradering

— Det er sånn sett bare å gå i gang, dette var jo et hotell for få måneder tilbake. Men det trengs oppgradering av ulike rom blant annet, sier han.

Tønnesen ser heller ikke for seg at driften kan fortsette i den gamle delen av hotellet der rommene er udaterte.

— Det er 55 av i alt 66 rom som har god standard, og som det kan drives videre med, sier han.Det blir jo opp til nye drivere hvordan de vil ha hotellet.

— Men det kan være de kun ønsker drift i sommerhalvåret, sier han.

For tiden leier Mandal kommune deler av lokalene til undervisning av innvandrere. Andre håp for bygget er at det kan bli etablert folkehøgskole her fra høsten 2016.