SØGNE: Den 19 år gamle gutten er også tiltalt for først å ha stjålet en bil ved Try i Søgne lørdag 20. august. Ti minutter senere stjal han en Chevrolet Big Dooley. I beruset tilstand kjørte han denne bilen ut på E 39. Forlot skadestedet

Da han kjørte ut på veien traff han en 42 år gammel motorsyklist fra Vestlandet. Mannen ble påkjørt og drept. Deretter stakk 19-åringen fra stedet.

Foruten tiltalen om uaktsomt drap, er gutten også tiltalt for å ha forlatt ulykkesstedet uten å hjelpe den tilskadekomne, for to tilfeller av bilbrukstyveri, promillekjøring og for ikke å ha opptrådt hensynsfullt og aktpågivende i trafikken.

Den 42 år gamle mannen som omkom da han ble påkjørt, var på vei vestover E 39. Nektet

Den nå tiltalte 19-åringen ble pågrepet av politiet ikke langt fra åstedet, etter at det var satt inn politihunder i letingen etter bilføreren. En blodprøve tatt av ham drøyt tre timer etter ulykken viste en promille på 1,7. Den tiltalte nektet først å ha kjørt bilen, men ble likevel varetektsfengslet. Etter en tid erkjente han å ha vært fører av bilen som var involvert i ulykken.