FARSUND: Etter en lovlighetskontroll opprettholdt Fylkesmannen i forrige uke Farsund-politikernes vedtak fra desember i fjor om å legge ned skolen fra og med i dag. I går kveld var foreldre, elever og ansatte samlet til avslutningsmarkering på skolen.

Men kommunestyretrioen har ikke gitt opp håpet om å redde skolen. De stiller nå spørsmålet om det ble gjort en saksbehandlingsfeil da kommunestyret hadde oppe saken på nytt på sitt møte i januar.

Mens ordfører Margit Brøvig (H) i kommunestyret uttalte at debatten kun skulle dreie seg om lovlighetskontroll, mener Brastad, Abrahamsen og Nesheim at saken skulle behandles på nytt i full bredde.

— Flere av representantene ble klubbet av ordføreren midt i sine innlegg i saken fordi hun mente de beveget seg utenfor rammene som var satt for saksbehandlingen. Dermed fikk vi en smal debatt i kommunestyret, og viktige argumenter ble det lagt lokk over, sier Harald Dag Brastad.

I brevet trioen nå har sendt til Fylkesmannen i Vest-Agder vises det til et brev fra Vest-Agder Kollektivtrafikk som avdekket at det ville bli problematisk å få til et tilfredsstillende skyssopplegg for elevene fra Åpta dersom skolen ble lagt ned. Brevet ble ikke lagt fram i kommunestyret i slutten av januar. Brastad mener brevet inneholdt viktige og nye saksopplysninger som talte for å opprettholde skolen.

TOM ARILD STØLE