LYNGDAL: - Mannen som ble skadet er våken og stabil. Vi regner med å få avhørt ham i løpet av dagen, sier etterforskningsleder Siv Tveit til Fædrelandsvennen.

Hun ønsker ikke å si noe om hva slags skader mannen ble påført, eller om det er brukt noe våpen.

– Dette er ting som etterforskningen vil vise. Jeg ønsker ikke å uttale meg om slike ting før vi har avhørt de involverte, sier Tveit.

Politiet fikk melding om voldsepisoden klokken 19.36. En drøy time senere ble en mann i 20-årene pågrepet.

– Klokka 20.56 ble en mistenkt pågrepet ikke langt fra åstedet. Han ringte selv politiet, opplyser Agder politidistrikt på Twitter.

Siktet for kroppsskade

Mannen, en syrisk statsborger, er nå siktet for grov kroppsskade. Han ble onsdag kveld transportert til arresten i Kristiansand.

– Han vil bli avhørt i Kristiansand i løpet av dagen, sier etterforskningsleder Siv Tveit.

Politiet bekrefter at voldsepisoden har funnet sted i en bolig som er et desentralisert asylmottak.

Både offeret og gjerningsmannen bor på adressen. Åstedet er undersøkt av kriminalteknikere i natt. Det er også foretatt vitneavhør, opplyser operasjonssentralen i Agder politidistrikt på Twitter natt til torsdag.

Politiet har gjort beslag

Politiet ville natt til torsdag ikke si noe mer om hvor alvorlige skadene er eller omstendigheter rundt hendelsen. Men skriver at voldsofferet er behandlet på sykehuset og utenfor livsfare.

Voldsepisoden skal ifølge Lyngdals Avis ha skjedd utenfor en bolig i et byggefelt i Hamran, som disponeres av asylmottaket som eies av Tokla. Det bekrefter mottaksleder Edin Kavara, overfor Lyngdals Avis.

Politiet bekrefter at det er gjort beslag, men vil ikke si om det er funnet våpen.