AGDER: Dermed ligger det an til et skikkelig politisk comeback for partiveteranen. Frp har i dag to fra Vest-Agder på tinget, Åse Michaelsen og Henning Skumsvoll. Mye tyder på at partiet kan miste andreplassen til Høyre, men Birkenes kan fort havne på Stortinget fra neste høst.

— Hyggelig at jeg har tiltro i partiet, sier Birkenes, som minner om at det er flere runder før nominasjonsprosessen er ferdig.

Arild Birkenes er 66 år gammel, bosatt i Songdalen og er inne i sin andre periode som leder av fylkespartiet. Den første hadde han tilbake i tidsrommet fra 1992 til 1994. Birkenes har også 20 års fartstid bak seg i Vest-Agder fylkesting, 12 av disse som gruppeleder. I dag sitter han i formannskap og kommunestyre i Songdalen, og er også gruppeleder for Frp der. Birkenes har i åtte år vært leder av plan- og bygningsutvalget i kommunen.

Michaelsen topper

Nominasjonskomiteen i Vest-Agder Frp, med Christian Eikeland som leder, har nå sendt ut sin første prioriterte liste til lokallagene. I løpet av måneden skal de uttale seg til listeforslaget.

Ikke overraskende er det Åse Michaelsen fra Mandal som topper listen. Hun har sagt ja til gjenvalg og har en stor stjerne i fylkespartiet. På tredjeplass etter Arild Birkenes satser nominasjonskomiteen på Gisle Saudland fra Flekkefjord.

Ungdomsalibiet er Charlotte Søyland fra Søgne. Hun står som nummer fire på listeforslaget. På femteplass finner vi Kjell Ivar Larsen fra Kvinesdal.

Kristiansand

- Her mangler det navn fra Kristiansand?

— Alle regioner er godt representert, mener Eikeland, selv om Kristiansand mangler folk på toppen av listen.

Som kjent valgte Tor Utsogn ikke å stille seg til rådighet for nominasjonskomiteen.

— Vi håper på fortsatt to inn på tinget, og satser på å bli det største partiet i fylket, sier Eikeland, og legger til:

— Jeg håper de fleste velgerne finner tilbake til oss igjen. Det er viktig med et stort Frp, ellers får vi en regjering der Høyre er stort og de driver Høyre-politikk. Jeg håper folk ser det.

Listen fra nominasjonskomiteen til lokallagene er enstemmig fra nominasjonskomiteen.

— Det betyr ikke at vi ikke har hatt friske diskusjoner og avstemninger, men at vi etter grundig arbeid internt kom fram til en felles liste, sier Eikeland.