KRISTIANSAND: — Hvordan er sommerdagene for deg?

— Jeg kontrollerer at folk har riktige billetter, det er service på gledesnivå. Jeg har jobbet i helsevesenet tidligere, som sykepleier, og der er det bare sorg og sykdom. Mens dette er fest og glede. Selv om begge er serviceyrker, er det med forskjellig vinkling. Her er det ingen sure miner, bare oppturer. Jeg gleder meg til hver sommer, til jeg skal ned å jobbe her.

Stortrives

- Det er syvende året du har denne sommerjobben. Du trives godt, med andre ord?

— Det er bare hyggelige mennesker på jobb, og alle er like begeistret. Vi er 16 pensjonister, der den eldste er 77 år. Det er helt fantastisk, selv om det er veldig mye jobb.

Jobbet som sykepleier

- Hvor jobbet du som sykepleier?

— I psykiatrien og eldreomsorgen, både på Østlandet og Sørlandet.

— Ja, for du har flyttet litt rundt?

— Jeg er opprinnelig kristiansander. Da jeg giftet meg flyttet jeg til Østfold og har bodd i både Fredrikstad og Sarpsborg. Men da jeg blei aleine, flyttet jeg tilbake til Kristiansand, og det var da jeg så annonsen om sommervikar. Imidlertid flyttet jeg til Moss for fem år siden, for å komme nærmere mine arvinger som begge bor i Østfold. Men det er det dummeste jeg har gjort, jeg lengtet tilbake til byen. Så hver sommer pendlet jeg, bodde hos min mor til hun døde i 2009, deretter hos min søster et par sesonger. Men nå har jeg ordnet meg hybel.

Går på visninger

- Du blir ikke Mossekråke?

— Jeg har vært på en haug av visninger i Kristiansand, så kanskje smeller jeg til. Dette er byen i mitt hjerte, det er ingen byer som denne.

- Hvilke interesser har du?

— Jeg elsker antikviteter, musikk og litteratur. Og jeg er et friluftsmenneske. Og så er jeg veldig glad i å reise. Jeg reiser så fort jeg kan.

- Hvor drar du da?

— Til varmere strøk om vinteren, Hellas og Spania, helst Kanariøyene. Med leddproblemer er det godt å komme i varmen. Men jeg reiser mye i Norge også.

- Men Dyreparken er stoppested om sommeren?

— Jeg kommer tilbake hver sommer, fordi det er topp å være der. Det er en drømmejobb.