KRISTIANSAND: — Det bare fem medlemmer igjen, forteller Jan Atle Dolsvaag, hjelpeleder/rådgiver i Måga 4H.

Hode-Hjerte-Hender-Helse-klubben i Ytre Randesund som i sine velmaktsdager var en av Vest-Agders største, er i dag fylkets minste.

Det vil de gjenværende 4H-erne å gjøre noe med. Tirsdag 16. april arrangeres informasjonsmøte på forsamlingshuset Midgard.

— Det er sosialt. Mange gøye leire. Du kan reise på utveksling til utlandet. Det er også meningsfullt å kunne fullføre prosjekter, sier Måga-sjef, Maria Stefanussen (19). Det er de unge selv som "ruler" 4H.

For å skape samhold og trivsel har klubben satset på sosiale aktiviteter som ridning, baking, bowling og Danmarkstur. I tillegg har medlemmene deltatt på leire lokalt, landsleir og nordisk leir. De velger selv prosjekter de vil jobbe med i løpet av året. Etter sju år tildeles plakett for fullførte oppgaver.

— Kongstanken er mestring på egen hånd og sammen med andre, sier Dolsvaag, som mener erfaringen har overføringsverdi til skole og arbeidsliv.

Pensjonerte 4H-ere i Vest-Agder kan fortsette i SVEA ("Stiftelsen Vest-Agder Eksklusive Alumner").

4H er en ideell barne- og ungdomsorganisasjonen i mer enn 80 land.

— 4H har gått fra å være et fenomen på landsbygda til å bli for alle, sier Dolsvaag, og referer til fremveksten av flere lokale klubber i sentrumsnære strøk.

Dolsvaag har snart vært med i en mannsalder, men "bare" som leder. Han har også vært engasjert i fylkesstyret, og er fra i år valgt inn som fylkesleder i Vest-Agder.