HØVÅG: — I år er det åttende gang countryfesten i Høvåghallen arrangeres. Veldig mange av de som pleier å komme er fra Høvåg og Lillesand, men også fra Kristiansand, Birkeland. Ja, hele Sørlandet faktisk. I fjor kom over 400 og det var kjempegøy. Vi håper det kommer like mange i år, sier Vibeke Vesterhus, som både arrangerer og underholder.

Gutta På Tur fra Høvåg åpner kvelden. Werner Ribe og Terje Garberg i Gutta På Tur spiller variert og god dansemusikk, ifølge Vesterhus.

Verdensvante artister

Kveldens store trekkplaster er The European Highwaymen. Artistene i bandet, G.Thomas, Ove Støylen og Arly Karlsen fikk strålende kritikk i Fædrelandsvennen etter sin Kilden-opptreden tidligere i år.

The European Highwaymen har turnert både i Europa og USA. I 2010 var de invitert av Country Music Association og de spilte på Broadway og Music Row i Nashville. I 2012 var de tilbake i countryhovedstaden og spilte inn albumet Spinning, som i februar 2013 lå høyt på VG-lista.

Hit-parade

— Nytt i år er at vi i The Hotband skal kjøre et "hit-set". Her blir det mange gode gamle svisker og nyere ting, som Taylor Swift. Vi skal gjøre egne versjoner av de store hitene alle har danset til opp gjennom årene, sier Vesterhus.

The Hotband er Kurt Palm, Frank Olsen, Christian Seneger, Tommy Moe og vokalist Vibeke Vesterhus.

Men programmet er ikke komplett før gjesteartisten er nevnt.

— Gjesteartist er en kvinne fra Høvåg. Hun Lena Hæstad Federici og skal synge tre låter. Hun var på countryfesten i fjor og synes det var utrolig moro. Hun sa det ville vært gøy å være med. I år spurte vi henne og hun sa ja på strak arm. Dette blir spennende, sier Vesterhus.

Stor dugnadsinnsats

En stor gjeng står bak countryfesten og overskuddspenger vil blant annet gå til en sparekonto for kjøp av et flyttbart dansegulv i Høvåghallen.

— Det er mye rigg med et slikt arrangement og det gjøres en stor dugnadsinnsats av idrettslaget Høvdingen og en rekke ildsjeler for å få dette til. Dette er ikke bare en stor countryfest, men også en stor dugnadsfest. Vi har også mange lokale sponsorer. Utrolig flott at vi får det til i vår lille bygd, sier Vesterhus.