— Religion skal ikke være grunn for å påføre dyr unødige lidelser, sier Senterpartiets førstekandidat i Aust-Agder, Kåre Gunnar Fløystad, som har fremmet forslaget som blir votert over søndag formiddag.

Kosher-slakting

SLAKTEMETODE: Bildet er fra en slakterforretning i Miami, Florida, hvor man selger kosher-kjøtt. Foto: SCANPIX

Det var Aust-Agder KrFs Kjell Ingolf Ropstad som ville ha en forskrift som gjorde det mulig for jøder i Norge å få kosher-slakting av dyr, altså uten bedøvelse som religionen foreskriver.— Jeg ønsker at man i forskrift kan tillate det lille antallet jøder som bor i Norge å få unntak for sin beskjedne mengde slakt som de trenger, skrev Ropstad i Fædrelandsvennen, og bedyret samtidig at slaktet ikke hadde det vondt.

Gammeldags

— Religiøse prinsipper må vike for dyrevelferd. Flere i KrF har ivret sterkt for slakting uten bedøvelse, blant annet Kjell Ingolf Ropstad. Jeg deler ikke hans syn. Det overrasker meg at han kommer med et så gammeldags forslag som så åpenbart ikke er i takt med et moderne samfunn, sier Fløystad.

- De sier det ikke gjør vondt for dyra?

— Da taler de mot bedre vitende. Alle faglige myndigheter er helt tydelig på det, sier Fløystad.

— Dyrevelferd er viktig for Senterpartiet. Forslaget vil mest sannsynlig gå enstemmig gjennom, og det er jeg glad for, sier Fløystad.