KRISTIANSAND: — Vi mener det må planlegges en smal firefeltsvei mellom Kristiansand og Stavanger, fordi trafikkmengden og ulykkesstatistikken tilsier at noe annet ikke gir mening med tanke på at veien skal vare i 50 til 70 år, sier Hans Fredrik Grøvan, stortingskandidat for KrF i Vest-Agder.

— En smal firefeltsvei er den standarden som er på strekningen Kristiansand-Grimstad, med smalere veiskuldre enn en bred motorvei, forklarer han.

Hans Fredrik Grøvan, stortingskandidat for KrF i Vest-Agder. Foto: Tore André Baardsen

KrF mener at strekningen Oslo-Lindesnes bør ha fire felt innen år 2023, mens fortsettelsen til Stavanger må på plass i neste omgang.— Kristiansand-Lindesnes har de mest prekære trafikkforholdene. Det er der flaskehalsene ligger, påpeker stortingskandidaten, som mener at strekningen fra Breimyr i Kristiansand til Volleberg i Søgne må få fire felt så raskt som mulig.

— Denne strekningen bør ha byggestart i 2016, sier Grøvan, som forteller at KrFs Vest-Agder har vært en pådriver for at KrF sentralt skulle gå inn for en firefeltsvei mellom Kristiansand og Stavanger.