TRØBBEL: Plussbank er en av bankene som mandag kveld ikke kan tilby sine kunder elektroniske tjenster.

OSLO: — Da sies det feilen er funnet og løst, og at de fleste systemer skal være okei igjen, sier IT-sjef Atle Bergset i Plussbank til Fædrelandsvennen.

— Jeg har akkuratt nå fått beskjed om at vi er i ferd med komme tilbake i normal drift, sier kommunikasjonsansvarlig Geir Remman i selskapet Evry, som drifter de elektroniske banktjenestene for mange norske banker. Feilen berører et titalls banker. På Sørlandet er blant annet kundene til Plussbank, DnB og Sparebank1 rammet.

Komponent

— Vi har funnet en feil i en sentral nettverkskomponent som gjør at systemet ikke har fungert. Vi har nå identifisert feilen, fått rettet feilen og nærmer oss normal drift. På grunn av omfanget har vi valgt å ta en kontrollert oppstart, slik at vi er sikker på at tingene fungerer slik de skal, sier Remman.

— Jeg har ikke nå oversikt over hvilke banker som er rammet og hvilke som er normal drift. Men flere er tilbake, og vi har fullt team på utover natta til situasjonen er under kontroll, sier Remman.

Gjennomgang

Alle selskapets kunder har vært rammet av feilen. Det betyr at både nettbanker, minibanker, og enkelte kortterminaler ikke har vært tilgjengelig for bankkundene.

— Vi beklager dette veldig. Dette er en feil som ikek skal kunne skje. Vi vil i etterkant gjennomgå alle sider ved denne saken for å se hva som er årsaken til feilen og hvordan vi kan forhindre at det skjer igjen, at vi får tatt de nødvendige grep i forhold til systemet, sier Remman.

Hjelpeløs

Plussbank er den største banken på Sørlandet som ble rammet mandag kveld.

Klokken 21.00 la bnaken ut følgende melding:

"Det erfor tiden problemer med sentralt nettverk som gjør at NettBank, Mobilbank etc. ikke er tilgjengelig. Også betaling med kort er rammet. Det jobbes med å løse feilen. Vi beklager ulempene dette medfører."

Bankens IT-sjef Atle Bergset sa da til Fædrelandsvennen at fulgte med på status fra Evry, og håpet feil og årsak ble løst så raskt som mulig.