PÅ KINOTUR: Fagertun barnehage er på vei til "kinolokalet". Foto: JOSTEIN BLOKHUS
RULL FILM: En glad gjeng fra Fagertun barnehage venter på første film. De voksne er Christine Røysland Plassen, Tina Kjær, Anne Johansen, Inger Johanne Nyhaven, Maylinn Pedersen og Hanaa Amin. Barna er Anne Mathilde, Pernille, Patrick, Frida, Leon, Ludvig, Torkel, Ole Andreas, Nora, Christian, Lauen og Alexandra. Foto: JOSTEIN BLOKHUS
SPENNENDE: Inn i kinomørket! Foto: JOSTEIN BLOKHUS

LILLESAND: En liten gutt med stor hatt hadde fått den rene vaskedilla og gikk til og med løs på sola med sin vaskefille. Og solnedgangen ble vakker som aldri før. Tre geiter, den ene større enn den andre, lurte trollet trill rundt ved bropassering. Og Amors piler traff to søte kattepuser. Joda, det var hyggelig film for de minste inne på leserommet på Lillesands bibliotek.

Barnehage i kinomørket

– Veldig koselig, dette. Et tilbud vi må benytte oss av. Og så fikk vi jo også gått oss en tur i finværet, sa blide ansatte i Fagertun barnehage.

De hadde troppet opp med en stor flokk barn som kanskje fikk sin aller første føling med filmlerretets opplevelser. I vår tid med alskens barnekanaler på store flatskjermer i de fleste hjem, skulle man tro at ungene var blitt bortskjemte. Men her var det full oppmerksomhet mot lerretet de 20 minuttene filmene varte.

Kortfilmlengde

"Kinomaskinist" var barne— og ungdomsbibliotekar Signe Idsøe Røed.

– De fire kortfilmene er hentet fra filmrommet.no. Kvaliteten er god, en av disse filmene var prisbelønnet. Og slike filmstunder som dette er populært, det kommer mange, forteller hun. Nå blir det imidlertid en pause, der er ikke flere filmer akkurat nå. Men tilbudet kommer nok igjen.

– 20 minutter er akkurat passe lenge. Ellers blir barna ukonsentrerte. Og rommet her er såpass lite at det fort blir dårlig med luft, sier hun. Mens ungene går og kikker i bokhyllene. Det ble nok noen bøker med hjem også.