LILLESAND: — Det er det som er beløpet, ja, svarer Gunnar Malmgård.

Da Fædrelandsvennen skrev om sentersalget i juni, ville ikke eierne ut med kjøpesummen. En oversikt over eiendomsoverdragelser i Lillesand kommune, avslører at den 37 mål store eiendommen har kostet dem 18 millioner.

Billigere

Senteret er blitt billigere siden Malmgård solgte det i 2007 til Oslo-baserte Union Eiendomskapital.

— At det er lavere enn det jeg solgte det for, det kan jeg bekrefte. Men så var det også en helt annen vare. De forrige eierne har ikke investert noe i de fem årene. Vi må investere betydelig for å få dette opp og kjøre igjen, sier Malmgård.

Gunnar Malmgård eier nå to tredeler av eiendommen gjennom selskapet G. Malmgård. Den siste tredelen eier Svein-Tore Råmunddal gjennom selskapene Terje Pedersen AS og Råmunddal AS.

Det nye selskapet heter Horisont Eiendom AS.

Lokale

De lokale eierne overtok 1. juli. Nå starter planleggingen.

— Vi tenker ikke bare på dette som et handelssenter, vi tenker på hele området. Men det er klart vi vil sette fokus på handelsdelen veldig raskt, for å få den over i en positiv retning, sier Malmgård, som mener det er en stor fordel for senteret at det igjen er på lokale hender.

I dag er det ti butikker i Lillesand senter. Når hesteutstyrsbutikken Hööks flytter til Sørlandsparken i løpet av måneden, blir det ni.

God sommer

— De ti butikkene som er der, de gjør det faktisk godt. Men vi skal sørge for at de får flere butikker, og at Lillesand får et fullverdig senter. Det første halvåret i 2012 steg omsetningen med 12 prosent, og sommeren har også vært veldig god, sier Malmgård.