SØGNE: Tjenesteutvalgslederen vil få kommunene i Knutepunkt Sørlandet inn i et pilotprosjekt med statlig finansiering aveldreomsorgen, samt innføre fritt brukervalg på tvers av kommunegrensene.

— Jeg foreslår i en interpellasjon til kommunestyret at vi søker om å være med på prosjektet. Det er over 100.000 mennesker i denne regionen, og det burde være interessant for regjeringen å bruke oss som pilotprosjekt, sier han.

I den mørkeblå regjeringsplattformen heter det at regjeringen vil:

«Ta initiativ til en forsøksordning med statlig finansiering for eldreomsorgen, som kommunene kan søke på. Forsøksordningen skal inkludere et begrenset antall kommuner, vare over tid og evalueres».

— Hvordan vil dette bedre situasjonen for de eldre?

— De vil ikke lenger være avhengig av hver enkelt kommunes økonomi for å få sykehjemsplass. Med fritt brukervalg langs kommunegrensene vil det også gi mulighet til å velge hvor man vil på sykehjem, og det vil heve kvaliteten.

Et hyppig motargument er at statens pengebruk vil galoppere fritt.

— Vi vet ikke hva det vil koste, men vi vet heller ikke hvor mange sykemeldte det blir i 2014, og vi kutter ikke i sykelønnsordningen av den grunn, sier han.