AGDER: — Det blir kaldere fremover. Temperaturen vil krype under null grader i fjellet til helga, og det er nedbør i prognosene, sier Nina Larsgård, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Fædrelandsvennen.

Det har fortsatt ikke blitt målt snøfall i noen av Agder-fylkene, selv om det er observert snø på fjelltoppene i Valle. Ifølge yr.no kan vintersportssteder som Hovden, Brokke, Bortelid og Sirdal bli dekket av hvit snø til helga. Meteorologen bekrefter at det er en mulighet.

— Det kan komme snø, men jeg har ikke troa på de store mengdene. Å spå når og hvor snøen kommer er veldig vanskelig, utdyper hun.

Men det er først til helga. Før den tid vil temperaturen holde seg rundt 4-5 grader i fjellet, mens den er nærmere tosifret langs kysten.

Snøgrense på tusen meter

Meteorolog Stig Arild Fagerli ved Storm Geo spår at snøgrensen vil ligge helt opp mot 1000 meter over havet.

— Må i tilfelle bli i toppen av fjellene det blir snø i så fall. Men noe snø kan det komme. Prognosene er usikre, sier han.

Fagerli påpeker at kald luft fra Trøndelag kan komme ned og gjøre at snøgrensen blir lavere.

Grå uke

— Onsdag vil det bli skiftende bris og skyet vær. Helt vest i Agder faller det nok litt regn, sier Larsgård.

Torsdagen mener hun ser gråere ut.

— I store deler av fylkene vil det regne og blåse. På utsatte steder kan det komme opp i liten kuling, sier hun.

Regnfylt helg

Før helga setter inn, blir det en finere dag på Sørlandet.

— Fredag begynner ganske bra. Da vil sola titte fram. Lørdag og søndag er det verre med. Da kommer det en del regn, forklarer Larsgård.