VENNESLA: — Vi i Vennesla Jeger og fisk har nå tatt over arrangementet "Villaksens Dag" fra foreningen i byen. Rett og slett fordi Vigeland Hovedgård er i gang igjen, og fordi vi satser på å skape noe helt nytt og unikt for Vennesla.

Arrangementsgeneral Sverre Lie velger de litt store bokstavene. Blir Villaksens Dag søndag en dundrende suksess, kan den bli større neste år. Om et par år kan Vennesla ha fått en laksefestival over flere dager.

Søndag er det fiskekonkurranse for voksne og barn, laksemat på hovedgården, omvisning på hovedgården med innlagt laksecanapé, kåseri av legendariske laksefisker Angelo Tambini og mye mer.

— Vi fisker laksen til canapéene dagen før. Vi har fått tak i en film fra 1905 av dampbåten Rapp sin tur opp elva. Vi har også greide å finne en rekke eldgamle bilder av laksefisket. Været er godt, det bør komme mange hundre, sier Lie.

Drømmen er mer. Elvefestival var en gang på tapetet. Det ble ikke noe. Det har vært mange planer i Vennesla, men festival har ikke bygda fått til. Nå håper Lie at "Villaksens Dag" blir starten på noe som kan bli riktig stort etter hvert.