VALLE: Lensmannskontoret i Valle, politistasjonen i Grimstad og Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt har delt oppgavene seg imellom i den del av etterforskningen, som nå er over på rene rutineoppgaver.

— Politiet har hatt kontakt med mellom 10 og 15 personer som var innom festen på Sandnes i Valle i løpet av lørdagen og natt til søndag. Noen av disse er formelt avhørt, andre har politiet foreløpig bare snakket med for å innhente informasjon. De vi bare har snakket med skal også formelt avhøres. Vi får hjelp fra Grimstad politistasjon til noen oppgaver, opplyser lensmann Dag Hovden til Fædrelandsvennen.

Det første avhøret av den siktede 38-åringen søndag ble gjennomført av etterforskere som arbeider ved avdelingen på Felles kriminalenhet som har ansvaret for de grove voldssakene i politidistriktet.

Nytt avhør til uka

Den rutinemessige del av etterforskningen som nå gjennomføres skal legge grunnlaget for et nytt avhør av den drapssiktede mannen fra Fevik.

— Det tas sikte på et nytt avhør av mannen neste uke, opplyser lensmann Hovden.

Det første avhøret av den siktede ble tatt med lyd- og bilde slik det er rutine for i de mest alvorlige kriminalsakene.

Forløpig har den siktede og hans forsvarer ikke fått tilgang til noen av de mest sentrale dokumentene i saken. Det kan tenkes at politiet vil holde noen av dokumentene unna den siktede, slik at han ikke blir kjent med hva andre har forklart i saken.

Den runde med ekstra avhør av vitnene som politiadvokat Terje Skaar fortalte om etter fengslingsmøtet mandag, tar sikte på å avklare nærmere hva som skjedde like i forkant av drapet.

Så vidt Fædrelandsvennen forstår var det kun skipsreder Knut Axel Ugland, avdøde Helge Dahle (50) og siktede igjen i partyteltet utpå natta. Politiets videre etterforskning skal avklare nærmere hva som skjedde mellom de tre før selve drapshandlingen.

33-åringen knivstakk Dahle tre ganger i ryggen og en gang i brystet. Straks etterpå kommer huseieren ut og oppdager hva som har skjedd. Han varsler deretter ambulansen og politiet.

Politiet: Ingen kommentar

— Politiet verken kan eller vil kommentere hva som skjedde i forkant av drapet, og hvem som har gjort hva, understreker lensmann Dag Hovden.

De to kriminalteknikerne som undersøkte åstedet, har sendt en rekke prøver til analyse på Kripos. Kniven som antar å være drapsvåpenet er funnet og sendt videre til ekspertene i Oslo. Åstedet i Valle var svært oversiktlig, og kriminalteknikerne brukte relativt kort tid på å gjennomføre sine undersøkelser søndag.

Politiet fikk mandag ettermiddag også rutinemessig en kortfattet rapport via Kripos etter at rettsmedisinerne hadde gjennomført obduksjonen av avdøde på Folkehelseinstituttet.

Avdøde var påført fire knivstikk. Det er foreløpig ikke kjent om 50-åringen fra Valle døde som følge av det samlede skadeomfanget, eller om et eller flere av knivstikkene var dødelige. Det blir nærmere avklart når den endelige obduksjonsrapporten foreligger om to til tre måneder.