SKREMT: - Dette er sånt som skjer i tv-serier, sier Therese Larsen, som bor vegg i vegg med der bilen endte opp natt til lørdag. Foto: Vilde Baugstø
KRAFTIGE ØDELEGGELSER: Både bilen og verandaen fikk store skader. Foto: Vilde Baugstø
Therese Larsen med sønnen Andreas Pettersen. Foto: Vilde Baugstø

KRISTIANSAND: Men det viste seg at braket hun våknet av, var en bil som hadde havnet gjennom hagen, over terrassen hennes og landet på naboens veranda.

— Jeg hadde lagt meg. Først trodde jeg at det tordnet. Så ble jeg redd for at det hadde vært innbrudd. Jeg var livredd og turte først ikke å stå opp av senga, sier Larsen til Fædrelandsvennen.

Hun var hjemme sammen med sønnen Andreas Pettersen (2,5) da ulykken skjedde natt til lørdag. Sønnen begynte å gråte av bråket.

Livredd

— Jeg møtte noen naboer som sa at det ikke hadde vært innbrudd, men en ulykke, sier Larsen.

Hun forsøkte å holde roen mens ambulansen kom.

— Jeg var livredd. Dette er det villeste jeg har vært med på i hele mitt liv. Det er sånt som skjer i tv-serier, sier Larsen.

HULL: Bilen lagde et hull på Therese Larsens terrasse før den endte opp på naboens veranda. Foto: Vilde Baugstø

Hun priser seg lykkelig for at ulykken ikke skjedde på dagen mens sønnen var ute og lekte på terrassen. Bilen har havnet over terrassen hennes og laget hull i den, før den endte opp på verandaen til naboen som bor vegg i vegg.

Tenker på de involverte

Men Therese Larsen tenker nå mest på de to kvinnene som var involvert i ulykken.

— Jeg håper bare det har gått bra med dem, sier hun.

TORDENVÆR: Jan Erik Hornnes, som bor i huset der bilen endte opp, forteller at han trodde det var tordenvær da bilen traff verandaen. Foto: Vilde Baugstø

Jan Erik Hornnes bor sammen med sin mor i huset som fikk bilen på verandaen. Han satt og så på tv i kjelleren da ulykken skjedde.— Jeg trodde det var et tordenbrak, sier Hornnes.

Moren, Kirsten Hornnes, forteller at hun først ikke koblet helt hva som hadde skjedd.

— Men så så jeg jo en bil på terrassen, og skjønte at det måtte ha vært en ulykke. Jeg ble litt redd for at bilen kanskje skulle ta fyr, men det skjedde heldigvis ikke.

Også hun sier han nå tenker mest på hvordan det går med de to involverte. Ved 12-tiden lørdag opplyste sykehuset at begge kvinnene er lettere skadet.

— Jeg er bare glad vi hadde rekkverk på terassen. Det har jo ikke naboene ved siden av, og da kunne jo bilen ha gått rett gjennom stuevinduet, sier Kristen Hornnes.

- Bare et spørsmål om tid

- SINNSSYK LYD: Stian Helgeland, som bor i huset i bakgrunnen, løp ned for å hjelpe til etter å ha hørt bilen kollidere i naboens veranda. Foto: Vilde Baugstø

Stian Helgeland bor i et annet nabohus. Han satt i stua sammen med samboeren da ulykken skjedde.— Vi hørte en sinnssyk lyd, et høyt brak. Samboeren så ut av vinduet og reagerte spontant med å ringe 113 for så å løpe ut for å hjelpe. Jeg løp rett bak henne med 112 på tråden, forteller Helgeland.

Da han kom ned til nabohuset hadde de to kvinnene kommet seg ut av bilen. Etter få minutter kom politiet og deretter ambulanse.

— Vi fulgte instruksjonene deres fram til de kom, sier Helgeland.

Han har bodd på stedet i to år. Men han forteller at naboer som har bodd der i lengre tid sier at de har vært bekymret for at ulykker skulle skje.

— Naboer sier at det bare var et spørsmål om tid. Folk kjører så fort her. Denne veien må fikses med autovern eller liknende, sier Helgeland.

Det har tidligere vært ulykker på stedet.