SLETTHEIA: — Jeg synes det er tåpelig og dumt å legge slike skriv i postkassen til folk, sier Wenche Jacobsen.

I løpet av helgen har flere naboer på Slettheia fått et skriv fra Folkebevegelsen mot innvandring (FMI). I brevet legges det frem flere påstander som knytter innvandrere til kvinnediskriminering, kriminalitet og økonomiske utgifter for Norge.

Les også: Fikk brev fra "Arne Myrdals venner"

Tror folk vil bli såret

— Vi er alle mennesker, og jeg tror innvandrere som får dette skrivet i posten vil reagere med vemod og bli såret. Selv har jeg ingenting imot utlendinger og kjenner mange som er skikkelige mennesker, sier Jacobsen.I skrivet er det listet opp antall innvandrere og etterkommere i Norge, og blant annet at kvinner må dekke seg til og krav om kjønnsdelt svømming.

Rasende

Merethe Olsen som også bor på Slettheia ble opprørt og rasende da hun fikk skrivet i posten.

— Dette er ren rasismekampanje. Og jeg fant det veldig diskriminerende. Jeg ble rett og slett forbannet, selv er jeg halvt dansk og har to barn som er halvt chilenske og et som er halvt kurdisk, forteller Olsen.

Hun synes det er forkastelig å skjære alle innvandrere over en kam.

— Mange innvandrere til Norge har flyktet fra krig, nød og sult. I brevet står det blant annet at muslimske kvinner må være tildekket, men jeg kjenner mange kvinner som er muslimer, og samtlige velger dette selv, sier Olsen.

36-åringen reagerer på at skrivet trekker frem tvangsekteskap, omskjæring som om innvandrere flest er kjent med og praktiserer dette.

— De fleste innvandrere tar avstand fra tvangsekteskap og omskjæring. Man må huske at ordet innvandrer er et veldig vidt begrep, og være forsiktig med å bruke det. Dette brevet ble for grovt for meg, sier hun.

Tar avstand

Jan Antonsen (55) har ikke selv fått skrivet i posten, men tar sterk avstand fra innholdet.

— Jeg synes slike skriv er skremmende, særlig i lys av 22. juli-terroren, og tar sterk avstand fra holdninger som fremmer fremmedfrykt, sier Antonsen.

Han mener det er viktig å akseptere at vi lever i et flerkulturelt samfunn, og se enkeltmennesker fremfor folkegrupper og stereotypier.

— Det er menneskene som betyr noe, og ikke for eksempel hvilken hudfarge man har, sier Antonsen.

Fædrelandsvennen har forsøkt å ringe kontaktnummeret på løpeseddelen, men kommer kun til en personsvarer.