AGDER: Da operasjonsleder i Agder politidistrikt, Miriam Stausland, kom på på jobb 1. nyttårsdag var det en omfattende logg hun fikk overlevert.

— Det har vært en veldig, veldig hektisk nyttårsaften. Flere bevæpna oppdrag er ressurskrevende. Jon Kvitne, som var operasjonsleder i natt, ga uttrykk for at det var mer hektisk i år enn det har vært tidligere, sier Stausland til Fædrelandsvennen.

I løpet av natten har politiet hatt tre væpna oppdrag. Før midnatt ble to menn pågrepet i Gjerstad etter å ha avfyrt skudd i et hus.

Les:

Klokka 02.13 ble en person som truet med kniv pågrepet på Froland og kjørt i arresten.

Et par timer senere kom meldingen om at en mann opptrådte truende med pistol på Brattvollheia i Kristiansand, og bevæpnet politi pågrep ham klokka 05.30. Les:

I tillegg har en rekke andre hendelser krevd politiets innsats de første timene av 2014:

**MANDAL: Fant mulig kulehull

00.21:** En huseier fant et mulig kulehull i veggen på huset sitt i Mandal. Politiet undersøker forholdet.

**KRISTIANSAND: Søppelbrann

00.36:** Det brant i tre søppelcontainere ved Rema 1000-butikken i Voiebyen. Alle containerne ble utbrent, men det oppstod ikke ytterligere skade. Politiet oppretter sak på forholdet.

**ARENDAL: Husbråk

00.53:** En krakilsk mann ble innbrakt og satt i arresten etter husbråk.

**SØGNE: Slåsskamp

01.05:** Søgne-politiet rykket ut etter melding om slåssing på Langenesveien. En person ble kjørt til legevakta av ambulanse med kutt i ansiktet. Det er mulig forholdet politianmeldes.

**ARENDAL: Fest ute av kontroll

01.21:** En privat ungdomsfest i Arendal ute av kontroll. Patruljen hentet inn to ungdommer, henholdsvis 17 og 18 år, som ble anmeldt.

**ARENDAL: Slukker brann

01.29:** Brannvesenet slukker brann i en returpapirdunk på Vestøya, Hisøy.

**KRISTIANSAND: Slått ned

01.53:** En dame skal ha blitt slått ned og ble kjørt til legevakta. En mann (24) er pågrepet og satt i politiarresten.

**KRISTIANSAND: Skremte eldre

01.55:** Det ble meldt om pågående innbrudd i en enebolig i Vågsbygd. — Viser seg å være ungdommer som morer seg med å skremme livet av eldre - SIMPELT!!, kommenterer politiets operasjonsleder.

**KRISTIANSAND: Lagde bråk

02.05:** En mann (24) ble innbrakt til politistasjonen etter å ha lagd bråk på et utested i Vestre Strandgate. Vedkommende anmeldes.

Politiet rykket ut etter melding om fyllerør i Vestre Strandgate i natt. Ambulanse ble bedt om å bistå for å undersøke en person. Foto: Vegard Nekstad

**VENNESLA: Husbråk

02.08:** En person er fjernet fra et hus i Vennesla i forbindelse med husbråk. Vedkommende ble kjørt hjem av politipatruljen. **FROLAND: Truet med kniv

02.13:** En truende person utløste væpnet politiaksjon i Froland. Vedkommende skal ha truet seg selv og truet andre med kniv. Væpnet politi pågrep vedkommende og han ble kjørt til politiarresten i Arendal.

**KRISTIANSAND: Knust rute

02.13:** En rute er knust på Rutebilstasjonen i Vestre Strandgate. Gjerningspersonen stakk av før patruljen kom fram til stedet.

**GRIMSTAD: Ruskjøring

02.15:** En patrulje stanset en kvinne (49) som mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand i Grimstad. Nødvendige blodprøver ble tatt, kvinnen anmeldes og førerkortet ble beslaglagt.

**KRISTIANSAND: Aggressiv mann

02:20:** En aggressiv mann ble pågrepet og kjørt til arresten av politiet på Gimlekollen etter å ha utøvd vold mot en jente. Ambulanse tok seg av fornærmede

**ARENDAL: Tyveri

02.27:** Grovt tyveri ved Arendal, Molandsveien. Tyven skal ha tatt seg inn i bolig i løpet av kvelden via et vidu. Politiet melder om at fotoapparat, pc med mer er borte.

**KRISTIANSAND: Forslått kvinne

02.39:** En patrulje kommer over en forslått kvinne i Vestre strandgate. Politiet opplyser om at det er usikkert hva som har tilstøtt henne.

**ARENDAL: Kranglete personer

02.54:** En politipatrulje kommer over to kranglente personer, som begge bortvises fra Arendal sentrum.

**FARSUND: Rakett inne

02.45:** En mann er påført skade av avfyrt rakett inne på et utested, skutt mot ryggen hans. Han vurderer å anmelde forholdet.

**ARENDAL: Motverge

03.01:** Patrulje bringer inn en 23 år gammel mann som satte seg kraftig til motverge ved pågripelse. Forholdet anmeldes.

BYKLE: Husbråk

03.05: Én part er kjørt bort av politiet etter husbråk på Hovden.

**FARSUND: Røykutvikling

03.10:** Brannvesenet Sør rykket ut til en bolig på Vanse, hvor det ble meldt om røykutvikling. Ifølge 110-sentralen er situasjonen under kontroll. Det var et stearinlys som skapte røyk og sot på vinduene.

**MANDAL: Fremmed besøk

03.16:** En beboer på Skinsnes har fått en fremmed mannsperson inn i stua. Mannen nekter å bidra med pesonalia og ble kjørt til arresten i Kristiansand. Forholdet anmeldes.

**KRISTIANSAND: Høy musikk

03.26:** Politiet pålegger en fest på Mosby å avvikle festen etter klager på høyt musikknivå.

**KRISTIANSAND: Banker på

05.07:** En mann går rundt og banker på husdører. Patrulje til stedet, men ingen å finne.

**RISØR: Slått ned kvinne

05.19:** Politiet pågriper en 21 år gammel mann for å ha slått ned en kvinne. Mannen kjøres til arresten i Arendal.

**KRISTIANSAND: Truende med pistol

05.30:** En mann opptrer truende med pistol. Pågrepet av politiet for uforsiktig omgang med våpen.

— Vi fikk inn meldinger om at det var en mann utenfor et bolighus som var observert med en pistol. Da valgte politiet å gå til væpnet aksjon mot mannen. Han er nå kjørt til arresten, og avhør vil bli holdt i løpet av dagen, sier operasjonsleder Jon Kvitne, som ikke vil gå i detalj om pistolen var ladet eller ikke.

**KRISTIANSAND: Nektet å betale

05.58:** En drosjepassasjer nekter å gjør opp regningen og lager bråk. Patruljen pågriper personen, som kjøres til arresten i Kristiansand.

**LILLESAND: Innbrudd

08.26:** Det ble meldt om innbrudd i en bedrift på Storemyrsletta. Det er uklart om noe er stjålet, men politiet gjennomfører åstedsundersøkelse.

**EVJE OG HORNNES: Røykutvikling fra hus

09.40:** Det oppstod røkyutvikling fra en villa i Grenjåveien på Evje. Det viste seg at huseieren hadde slukket branntilløpet med et pulverapparat. Det var ingen personer i huset da brannen oppsto.

**FLEKKEFJORD: Postkassetyveri

10.20:** En av postens postkasser er i løpet av nyttårsnatta stjålet fra Kirkegaten 6 i Flekkefjord.

**KRISTIANSAND: Fyrverkeribruk

15.00:** Politiet mottok flere meldinger om bruk av fyrverkeri i Markens gate. Politiet undersøker saken.

**LILLESAND: Innbrudd

15.38:** Politiet undersøker en hytte hvor det er meldt om innbrudd. En flatskjerm er stjålet. Det er meldt om innbrudd i flere hytter i det amem området.

**SONGDALEN: Biltyveri

16.14:** En Peugeot Partner med kjennemerke PP87623 er stjålet fra Brennåsen.

**ÅMLI: Fant stjålet bil

16.35:** En stjålet Peugeot 307 med kjennemerke FT12990 ble funnet i grøfta langs riksvei 41.