VENNESLA: — I dag skal jeg snakke om tilgivelse. Tilgivelse er ingen følelse, følelsene forråder deg. Tilgivelse er et valg. Du må velge å tilgi, sier evangelist Nicky Cruz.

Filadelfia Vennesla var søndag fylt opp med mennesker som ville høre Cruz tale.

— Det er gøy å høre historier som er litt annerledes,

Catharina Holm. Foto: Tormod Flem Vegge

historier som er fylt med action, sier Catharina Holm (24).

Sigmund Paulsen. Foto: Tormod Flem Vegge

Sigmund Paulsen (66) var på sitt tredje møte med evangelisten denne helga.— Talene er fylt med glede, og taleren viser stor glede over å være en troende, påpeker han.

Fulle hus

Gunnar Jeppestøl, pastor i Filadelfia Vennesla, forteller at det i helga har vært 1300-1400 mennesker på hvert av kveldsmøtene med Cruz.

VERDEN RUNDT: Nicky Cruz (74) har reist verden rundt som evangelist i 50 år. Foto: Torstein Øen

— Det har vært så fullt at vi har overført møtene på storskjerm i underetasjen, sier Jeppestøl.Pastoren tror at en av årsakene til folkestrømmen, er en effektiv reklamekampanje sponset av lokalt næringsliv.

- Satanistprest og heks

Den 74 år gamle evangelisten fra Puerto Rico og USA har i 50 år reist verden rundt med sin livshistorie. Før han ble kristen, var han en beryktet, kriminell gjengleder.

Han sier at moren mishandlet han grovt som barn.

— Jeg vokste opp med en far som var satanistprest, som tilba Djevelen og helbredet folk i Djevelens navn. Moren min var heks. Jeg kalte aldri moren min "mamma". Jeg hatet henne, sa Cruz fra scenen.

Valgte å tilgi

Evangelisten fortalte at hatet mot moren først forsvant da han valgte å tilgi henne.

— Moren min ville treffe meg på dødsleiet. Da jeg møtte henne, sa en stemme inni meg: "Dette er din mor. Hun brakte deg inn i denne verden. Jeg vil at du skal tilgi henne". Jeg var så full av smerte, tårene rant og jeg skalv. Da trakk moren min meg inntil seg og sa: "Kan du tilgi meg?" Hun kysset meg for første gang i mitt liv. Da sa jeg til henne: "Mamma". Der og da tok hun imot Jesus, hun ble tilgitt og helbredet og levde i mange år til. Senere tok også faren min imot Jesus, sa Cruz til applaus fra salen.