KRISTIANSAND: De to er siktet for et grovt tyveri fra en bolig på Grim og et brukstyveri, men mistenkes også for å stå bak flere lignende forhold natt til fredag.

— Vi har hatt tre gove tyverier fra boliger i Kristiansand i natt hvor det også er stjålet biler. En av bilene er kommet til rette, men to er fortsatt på avveie, opplyser politiførstebetjent Frode Smith ved allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon, til fvn.no.

Ble funnet på Tinnheia

Bilen som er kommet til rette, en Toyota Celica, ble funnet forlatt i Sølvveien på Tinnheia fredag formiddag. Kort tid etter ble de to pågrepet, ikke langt fra der bilen ble funnet.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til ble de to pågrepet på en avrusningsklinikk fredag formiddag. Ifølge politiet skjedde pågripelsen uten dramatikk.

— Pågripelsen skjedde på bakgrunn av personkunnskap, modus og vitneobservasjon, sier Smith.

De to siktede er tidligere kjenninger av politiet med en rekke straffbare forhold bak seg.

Kjenninger av politiet

Blant annet slapp 16-åringen ut av varetekt i januar måned etter å ha blitt siktet for brukstyveri. Denne uken møtte han i Kristiansand tingrett tiltalt for blant annet kjøring i ruspåvirket tilstand. Dommen i saken er ventet i neste uke. Sommeren 2010 hadde han hele 126 straffbare forhold på sitt rulleblad. 21-åringen har på sin side en rekke narkotikaforbrytelser bak seg.

- Var de ruset da de ble pågrepet?

— Det kan jeg ikke si noe om, svarer Smith.

Beslag

I forbindelse med pågripelsen gjorde politiet en rekke beslag av blant annet kontanter, pc og mobil. Godset er så langt ikke gjennomgått av politiet.

— Det er gjort beslag som vi mener knytter de to opp mot de andre forholdene, sier Smith.

På bakgrunn av beslaget, mistenker nå politiet de to for å stå bak to lignende tilfeller, også de i samme geografiske området Grim og Tinnheia.

Ifølge politiet vil de to bli avhørt i løpet av kvelden.