Det norske håpet fikk 14,08 og tangerte årsbeste på 100 meter hekk. I høyde ble det litt under pari med 1,68 meter, mens hun satte årsbeste i kule med 13,46. På fredagens avsluttende 200 meter fikk hun 25,15, ett hundredel bak årsbeste.

— Jeg er i mitt livs form, og derfor er jeg litt skuffet. I mesterskap tidligere, og særlig i 2007 da jeg satte min norske rekord, lot jeg beina bare løpe. Nå føler jeg kanskje at innsiden av hodet har spilt meg et lite puss, sa hun til NTB.

— Men dette er ikke over ennå, og det er jo gjerne annen dag av sjukampen som er best for meg. Derfor har jeg håp om å klatre mange plasser på resultatlisten i løpet av lørdagen. Alt er fortsatt mulig, la hun til.

Hun var den aller første som forlot startblokkene i dette OL, for hun tjuvstartet i det første heatet på 100 meter hekk fredag morgen. Det gjorde ikke noe.

— Nei, tjuvstarten hadde ingen betydning. Da det skjedde, tenkte jeg på at jeg gjorde det samme i Beijing i 2006 under junior-VM, og da ble det sølv på meg til slutt, sa hun. (©NTB)