KRISTIANSAND: — Dette er veldig bra. For oss var det viktig at alle spillerneble med på dette, det var det vi jobbet for hele tiden, sier Sveinung Hovstadtil fvn.no

I kveld ble det klart at alle Start-spillerne har gått med på åfrasi seg kampbonus for 2012. Dersom Start rykker opp vil de få 50 prosent avdenne bonusen utbetalt i april 2013. Med denne løsningen i boks, slipper Startå gå til oppsigelser av spillere.

— Nå har vi lagt et godt grunnlag for å stå bra rustet til sesongen,og har sikret oss en god stamme i laget som kan kjempe om opprykk, sier Hovstadtil fvn.no.

Til Starts hjemmeside skryter han av spillernes velvilje.

— Vi har noen fantastiske spillere som alle har vistforståelse for den vanskelige situasjonen vi er i. Nå har alle sagt ja tilklubbens tilbud. Dette er svært gledelig, sier Start-direktøren.

Skryter av spillerne

Til slutt i går var det Solomon Owello som gjensto som den sisteStart måtte bli enige med.

— Slik jeg fortstår det er det Solomon de venter på. Jeg har værti forhandlinger med Start og Rune Jakobsen nå, sier Solomon Owellos agent TomPoldner til fvn.no ikke lenge før løsningen kom.

Hovstad sier spillerne har vært konstruktive i arbeidet medlønnskuttene.

— Spillerne har individuelle avtaler og er i ulike faser i livet.Likevel har vi maktet å komme frem til løsninger som alle har stilt seg bak.Parallelt med dette har spillerne trent knallhardt og fremstått som sværtprofesjonelle.

Starts A-stall 2012 teller dermed 16 mann, etter at Mads Stokkelien tidligerepå dagen hadde forlatt klubben til fordel for Stabæk.

Trolig vil 16-mannsstallen blir supplert med fire spillere førsesongstart, skriver klubben.

— Vi har jobbet med disse tingene parallelt. Det er spillerneselvsagt innforstått med. Alle ønsker en sterkest mulig A-stall, slik at vilykkes med målsetningen om å spille i Tippeligaen i 2013, sier Hovstad.

3,8 millioner

Start har jobbet med kuttet på 3,8 millioner kroner sidennovember.

Slik fvn.no har skrevet tidligere var det fem spillere ledelsenmåtte gå en ekstra runde med for å komme i havn. Tidligerei dag ble Espen Søgård, Alexander Lund Hansen og Ernest Asante enige medklubben om bonuskutt. Olufmemi Oladapo var også i møter med Start-ledelsen idag. Og til slutt ble man altså enig også med Solomon Owello.