KJØKKEN: Slik så det ut på kjøkkenet i boligen etter brannen. Foto: Hans Jacob Brekke
boligbrann Slettheia dagen derpå.jpg Foto: Hans Jacob Brekke
ETTERSLUKKING: En brannslange lå og spylte gjennom natten for å hindre at brannen skulle blusse opp igjen. Foto: Hans Jacob Brekke
BR-1.jpg Foto: Vegard Nekstad
Husbrannen er synlig fra store deler av Slettheia. Foto: Hans Jacob Brekke
BR-2.jpg Foto: Vegard Nekstad
IMG_0052.JPG Foto: Hans Jacob brekke
Brannvesenet slukker. Foto: Vegard Nekstad
br-4.jpg Foto: Vegard Nekstad
Det er svært røykfullt på stedet. Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: — Når det ikke er omkomne eller mistanke om at brannen er påsatt, er det vanlig at vi ikke tar slike saker i helga, forteller kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr i Agder politidistrikt, til fvn.no.

Fredag kveld var en bolig i Heilosvingen på Slettheia fullstendig overtent. To personer kom seg ut og er i god behold.

Lørdag formiddag er det kun et par nedsotede vegger igjen. Innsiden av boligen er helt utbrent.

— Spiller ingen rolle

— Om brannruinene står to eller tre dager før vi gjør våre undersøkelser spiller ingen rolle, så lenge det ikke er mistanke om noe kriminelt, sier Engemyr.

I begynnelsen av neste uke vil politiets kriminalteknikere ha med seg elektrokyndig personell, for å prøve å finne brannårsaken.

— Vi har en fast mann som pleier å være med oss, med henblikk på det elektriske, forteller kriminalteknikeren.

Overbefal Jan Røilid i Kristiansandsregionen brann- og redning fortalte fvn.no i går at brannen trolig startet i kjelleren.

— Vi er usikre, men ut fra brannbildet kan det tyde på at brannen startet i underetasjen, sa han.

Brannvesenet ga raskt opp å slukke flammene og konsentrerte seg om hindre at brannen skulle spre seg ytterligere.

Begrenset omfanget

— Allerede da vi var på vei opp mot huset kunne vi se at det var overtent. Ved første syn skjønte vi at førsteprioritet var å beskytte husene som ligger rundt. Og det greide vi å gjøre, forteller brannmester Trond Busterud i Kristiansandsregionen brann og redning IKS.

Han tror kraftig vind kombinert med at brannen startet i kjelleren gjorde at huset raskt spredde seg til hele huset. Brannvesenets innsats kombinert med snøvær hindret trolig at gnister fra huset antente omkringliggende boliger.

- Ustabilt

Mannskaper fra brannvesenet holdt på slukningsarbeid frem til klokka 06.00 lørdag morgen. Utover lørdagen kjører brannvesenet innom branntomta regelmessig for å hindre at det blusser opp igjen.

— Boligen kollapset i løpet av natten og det har vært for ustabilt til at vi har kunnet gå inn. Bygningsmasse ligger i store hauger, som vil ryke og dampe en god stund, sier Busterud.