KRISTIANSAND: Aldri før har en sak om mobbing blitt lagt frem for rikets øverste dommere. Derfor har saken fra Kristiansand stor prinsipiell betydning.

Den nå 31 år gamle mannen fra Kristiansand som ble mobbet på Hellemyr skole, har fått senskader. Han måtte avbryte studiene, og er midlertidig uføretrygdet.

Da advokat Gro Hamre la frem anken fra Kristiansand kommune over dommen fra lagmannsretten om å betale mannen nesten en million i erstatning, erkjente hun at det var gjort feil fra kommunens side. Men hun understreket at disse feilene ikke var så uaktsomme at de utløste noen erstatning. Den 31 år gamle mannens advokat, Gisle Johnson, mener det motsatte.

Mange fulgte saken

Saken er under alle omstendigheter helt spesiell for Hellemyr skole. En rekke av de involverte personene på skolen, som har hatt tilknytning til saken direkte eller indirekte, fulgte forhandlingene i Høyesterett fra tilhørerplass.

Den dom Høyesterett kommer til å avsi vil danne presedens og angi nærmere hva som kan oppfattes som mobbing, om tiltakene i Kristiansand var riktige og tilstrekkelige, og om det som ble gjort var uaktsomt eller ikke. Kommer Høyesterett til at kommunen opptrådte uaktsomt, kan det utløse en erstatning som retten skal fastsette.