KRISTIANSAND: — Det er jo bra hvis de får det til å virke denne gangen, sier Hege Krossnes, som gjerne kunne tenke seg bedre informasjon om bussene.

— Men jeg har jo min tvil til at de får det til, sier kollega Eilin Lunde og viser til alle problemene og reparasjonene forrige gang sanntidssystemet skulle opp.

— Da skulle det bli så bra, men de fikk det ikke til. Hvor mye brukte de på det, spør Lunde.

— Fem til ti millioner, svarer vi og registrerer at de to kollegene ser vanntro på hverandre.

— Hva koster det nå da, spør Krossnes.- 15 millioner.

— He-he, sier Krossnes.

— Det er ikke mulig, sier Lunde.

— Så vi skal betale 20 til 25 millioner for å vise rutetiden? Nei, det klarer vi oss fint uten, sier Lunde som mener pengene burde brukes på skolene og de eldre.

— De har bygd landet, og de er vår framtid, sier hun.

— Det er jo vanvittig, legger Krossnes til og håper bussen har fått garantier på at det vil virke denne gangen.

På tide

PÅ TIDE: Therese Ekra og Henrik Nesje mener det var på tide at sanntidssystemet blir satt i drift. Foto: Tore André Baardsen

På benken bortenfor sitter Therese Ekra og Henrik Nesje. De venter på bussen til Søm, og skulle gjerne visst om bussen dere er i rute.— Et sånt sanntidssystem er jo kjempesmart, sier Henrik Nesje, når han får det beskrevet.

— Alle de gangene vi har sittet og ventet på bussen som er forsinket. Det var på tide at de kom med det, sier Ekra.

Spent

SPENT: Vilde Kristiansen er spent på hvordan systemet blir Foto: Tore André Baardsen

Vilde Kristiansen sitter på bussen til Gimlekollen. Hun kan så vidt huske at det for lenge siden var et system som skulle si når bussen kom.— Jeg husker vel egentlig bare at det ikke fungerte. Men det er jo fint hvis de får det til, sier Kristiansen som legger til at det blir spennende å se hvordan systemet blir.