EVJE OG HORNNES: Den en som omkom, var Magnhild Jakobsen (65) fra Evje. Hennes mann (70) overlevde ulykken ved Moisund lørdag formiddag.

Den andre omkomne er Tord Erik Richard Nilsson (66). Han var opprinnelig fra Sverige, men bodde på Evje med sin kone (65) som også var med i bilen. Også hun overlevde ulykken.

Tragedie

De to ekteparene hadde vært på ferie og var på vei hjem fra Kjevik da ulykken skjedde i en sving ved Moisund. Politiet fikk melding om ulykken like etter kl 11.00 lørdag formiddag.

De to som overlevde ulykken satt på høyre side av bilen, og ble lettere skadet. De to ble sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand med ambulanse og luftambulanse.

Det lokale kriseteamet jobbet gjennom helgen med å gi hjelp til de etterlatte.— Det er tragisk det som har skjedd. Evje er ikke større enn at mange kjenner hverandre og kjenner de som ble rammet, sier ordfører Bjørn Ropstad til Fædrelandsvennen.

Han bor selv på Moisund der ulykken skjedde.

Kjørte utfor

Søndag hadde politiet kun fått foreløpige forklaringer på hva som hadde skjedd. Ifølge lensmann i Valle, Dag Hovden, var det ingen ting som tydet på at det var andre biler involvert i ulykken.

Det var heller ikke bremsespor på stedet.

De to som omkom satt fastklemt på venstre side av bilen.

Flere ulykker

Tidligere i år har det også vært ulykker på strekningen mellom Moisund – Evje, men ikke i samme sving.

I sommer kolliderte en personbil med en trailer bare noen hundre meter fra ulykkesstedet. Til tross for det kraftige sammenstøtet, overlevde kvinnen i personbilen.

Ifølge lensmann Dag Hovden har det også tidligere vært ulykker på de beine og oversiktelige strekningene mellom Moisund - Evje.

— De ulykkene vi har hatt i Setesdal, har ofte skjedd på de beine strekningene. Det skyldes nok at farten er høy, sier Hovden.