Bjarne Berntsen og Kristin Th. Nilsen har problemer med å finne Olashei i Olasheiløpet. Foto: Jostein Blokhus
Klar for demonstrasjonstog! Kuene på Eikeland er et populært revyinnslag. Her ser vi Torun Falk, Anne Margrethe Falk, Eli Bentsen og Synnøve Reiersen. Foto: Jostein Blokhus
Jørn Brodwall viser ukjente kvaliteter som skiskytter! Boksene falt ned nesten i takt med skytingen. Foto: Jostein Blokhus
Alltid noen på benken i en revy! Kjell Jørgen Meier Ribe er i ferd med å få satt seg, mens Carl Jon Hansen sitter allerede. Foto: Jostein Blokhus
Det er liv på brygga i Lillesand, i hvert fall når NRK kommer på besøk. Fra venstre danselystne Kjell Jørgen Meier Ribe, Kristin Th. Nilsen, parkeringsvakt Kåre Michalsen, bobileier Jørn Brodwall, Torun Falk og Carl Jon Hansen. Foto: Jostein Blokhus
Klart budskap fra ku-hold på Eikeland. Anne Margrethe Falk i aksjon. Foto: Jostein Blokhus
Synnøve Reiersen fremfører en nostalgisk vise om Kaldvellfjorden som er blitt akk så forurenset. Foto: Jostein Blokhus

LILLESAND: — La kua leve! Vi har vima i veien i alle år! ropte fire eksemplarer av kurasen og bestemte seg for demonstrasjonstog.

Kuene på Eikeland, som en gang i fremtiden skal få undergang for å komme til de grønnere gresstråene på den andre siden, er et takknemlig revy-tema! Og Jørn Brodwall — til daglig lege — viste ukjente ferdigheter i skiskyting, med en innersving knappe halvmeteren fra scenekanten. Det er moro når Sanden Revyteater kaller inn til humortreff på eTeatret i Lillesand.

Revyfolket er flinke til å plukke opp aktuelle tema. Her kom man innom de utrolig mange spisestedene vi i dag finner i den lille by. Og selvsagt måtte Kaldvellfjorden, plaget som den er av avrenning fra deponier og byggeplasser, få sin nostalgiske vise.

Det nye spisestedet Horisonten med tilhørende fyrlykt — og med både sjøstjerne og kråkebolle som nærmeste nabo — ble behørig omtalt. Det neste må bli krabbefelt opp til Shellstasjonen, mente de to eldre karene på benken.

Bobilparken på Kokkenes var også tema, her er det eiendomsskattefri sone for alle på fire hjul. Og selv hadde vi sansen for vikaren i Lillesands egen lokalradio, medbringende en diger reiseradio på en trillekjerre.

— Det tusta litt med ledningene, så det blei ikkje no opptak, men det blir reprise i morra. Bare slå av radioen dere, til e er på plass der det skjer noe, så skal e sei når dere skal slå på igjen!

Jo da, revygjengen har bra grep på tingene. Kanskje manglet det store bravurnummer i årets revy, men her er det mye spilleglede og mange underfundige poenger. Så det er bare å glede seg til neste år. Og de som ikke har fått anledning til å stifte bekjentskap med årets revy, får en ny sjanse førstkommende helg.