VENNESLA: — Dette er viktig fordi vi ikke har hatt egne næringsområder av betydelig størrelse den siste tiden. Dette gir gode muligheter, sier næringssjef Torgeir Haugaa.

I kommuneplanen har politikerne lagt inn et stort regionalt næringsområde på Støleheia, og siden i fjor har kommunen forhandlet med to grunneiere.

Støleheia næringsområde ligger på heia mellom nedre Vennesla og Høie-kleivane, og grenser til Kristiansand kommune. Foto: Kystatlas, cci-kurs

Målet er å tilby tomter til bedrifter med stort plass— og transportbehov, bedrifter som kanskje ikke passer i tettbygde strøk.

— Er det fengselet som skal ligge her?

— Denne saken er uavhengig av at Vennesla ønsker fengsel etablert i kommunen. Det kan eventuelt ligge andre steder på Støleheia, sier Haugaa.

Vil kjøpe mer

Kommunen er blitt enig om å kjøpe 158 dekar av Torje Håverstad og hans mor for cirka 1,6 millioner kroner.

— Vi forhandler videre om naboeiendommen, som fetterne Oddvar og Øystein Loland bestyrer. Der er vi ikke i mål, sier Haugå og forteller at kommunen til slutt ønsker å eie godt over 300 dekar næringsareal på Støleheia.

Kommunen forplikter seg til å betale ekstra til Håverstad hvis den får til en avtale om naboeiendommen som ender med en høyere kvadratpris.

Politikerne sier ja til kjøpet neste uke.