LILLESAND: Nå er området sentralt i Lillesand riktignok allerede blinket ut til omsorg — og kanskje en skole nord for gamle E 18. Men mulighetene er mange under omsorgsparaplyen. Og forslagene var mange, fra svømmeanlegg til treningssenter og barnehage.

Det var tjenesteutvalget som stilte til debatt, sammen med representanter for de eldre. Og de svarte tusjstrekene ble mange på "matpapiret" som var lagt over Dovre-kartet. Det manglet ikke på ideer for et areal som i dag er dominert av en rivningsklar ungdomsskole.

Konsulentene Gunnar Grana og Jan Willy Føreland fra Faveo prosjektledelse redegjorde for området og fikk mange til å tenne på ideene bak Bråta Bo— og Aktivitetssenter i Øvre Eiker. Her er alt fra boliger og omsorgssenter til bokhandel og kafé samlet i et stort tun, og denne "alt på en plass"-ideen har vært en slik suksess at det er på tale å bygge ett til.

— Det har vært kjempefint å ha en gjennomgang. vi har fått en flott presentasjon av hva vi kan utvikle i Dovreområdet. Dette er indrefileten i Lillesand i forhold til framtidens eldreomsorg med pensjonistboliger, skole, barnehage — det er unike muligheter. Da er det viktig å se ting i en større sammenheng, sier ordfører Arne Thomassen.