KRISTIANSAND: Da Kurt Mosvold reiste til Dubrovnik på Sparebanken Pluss' årlige kundetur manglet han 150.000 i sponsormidler til en kulturfestival for innvandrere. Da han gikk av flyet i Kristiansand hadde festivalen fått inn 300.000. — Det er kjempegøy å oppleve at et samlet næringsliv støtter opp om et slikt samarbeidsprosjekt mellom innvandrere og innfødte kristiansandere, sier Mosvold til Fædrelandsvennen.

Tidligere denne uka var han i Dubrovnik sammen med andre bedriftskunder i Plussbank. På flyturen hjem til Kristiansand fortalte han sidemannen om en internasjonal kulturfestival som han har engasjert seg i. I spissen for festivalen står Cynthia Trydal, en apacheindianer som er bosatt i Kristiansand. For en stund siden kontaktet hun Mosvold for å spørre om han kunne tenke seg å bidra.

— Etter hvert ble jeg hennes høyre hånd og skulle blant annet ordne sponsorer, sier Mosvold.

Manglet 150.000

Da han reiste til Dubrovnik i Kroatia manglet festivalen rundt 150.000 kroner for å kunne stable sammen arrangementet.

— Vi var 80 personer som reiste med et chartret fly til Dubrovnik. På tilbakeveien nevnte jeg for min sidemann, Dag Thomassen i Plussmegleren, at jeg var på utkikk etter sponsorer. Han utfordret meg da til å gå frem til mikrofonen og legge fram ønsket for alle som var med, sier Mosvold.

30 av passasjerene bestemte seg da for å hente fram sjekkheftet og spytte i 10.000 kroner fra sine respektive bedrifter.

— Vi manglet 150.000 for å komme helt i mål, men da jeg hadde gått gjennom hele flyet var det kommet inn dobbelt så mye. Det ga oss blant annet muligheten til å hente inn en artist som Samsaya til å spille under festivalen. Vi får også penger til overs, slik at vi har et godt utgangspunkt til neste år. Vi håper jo dette kan bli et opplegg som kan arrangeres hvert år, sier Mosvold.

Magedans og hiphop

Festivalen skal arrangeres lørdag 29. juni. Fra klokka 12 på formiddagen til 23 på kvelden blir dans og konserter på Torvet. Tjue matboder skal by på smaksopplevelser fra hele verden. Spillerne fra Starts A-lag skal også delta, med et innslag som foreløpig er hemmelig. På programmet står blant annet brasiliansk dans, libanesisk magedans, hiphop-show og flere musikalske innslag med diverse artister.

— Jeg er opptatt av å få frem det positive som innvandrerne tilfører Kristiansand, i tillegg til arbeidskraft, at det er en berikelse for byen vår. Vi hører jo stadig om det negative. Denne festivalen tror jeg vil kunne bety mye for integreringen mellom kristiansandere og de 168 nasjonalitetene som er representert her i byen, sier Mosvold.