NORGESKART: Alt som er av norske kystkart får de to bruk for. Foto: Lars Hollerud
PENE HENDER: I alle fall foreløpig. Foto: Lars Hollerud
SER LYST PÅ LIVET: Omtrent 3. september er Eilif Rosnes (t.v.>) og Kristian Reinskau Knudsen ferdige med padelturen. Foto: Lars Hollerud

SØGNE: Eilif Rosnes (26) og Kristian Reinskau Knudsen (21) har tenkt seg til Grense Jakobselv, helt oppe ved grensen til Russland.

I hver sin kajakk.

Og med badeanda Simba som maskot.

Den kan de sannelig trenge.

For fra Strømstad i Sverige, der noen ønsket dem god tur 3. mai, til det nordøstligste punktet i Norge er det 3250 km. Dit regner de med å være omtrent 3. september.

Stor drøm

— Tapte dere et veddemål?

— Tapte? Vi vant. Dette er en stor drøm, bedyrer Rosnes fra Rygge og Reinskau Knudsen fra Stavanger.

Nært møtte dem på Hølle- sanden i Søgne tirsdag kveld.

Spreke og i fin form, som om de skulle ha unnagjort en holmetur.

3,2 mil hver dag

På spørsmål om hvordan de fant hverandre, med samme drøm om noe så vidt spesielt som å padle langs hele den lunefulle norskekysten, svarer de i kor:

— Sogndal.

Der, på Høgskulen i Sogn og Fjordanes linje for fornybar energi, går de i samme klasse. Og det var der, på en bli-kjent-tur med klassen at de virkelig ble kjent.

Så la de planen som de nå er i gang med og som det tar omtrent fire måneder å fullføre, hvis de padler 3,2 mil hver dag og hviler hver femte dag.

Tisseluke

Hver kveld, får vi vite, plottes OK på GPS som via sattelitt forteller dem der hjemme hvor de er og at alt forhåpentligvis er OK.

De to skriver ikke dagbok, snarere en ukebok. Der kan hvem som helst følge dem på ferden, på nettsiden knollogtottogenbadeand.blog.spot.com.

Det er kajakkene som heter Knoll og Tott, hver lastet med 60-70 kilo utstyr, så som telt, sovepose, noen klær, litt mat og noen andre små saker.

Arbeidsantrekk er tørrdrakt med tisseluke og dertil egnet flaske.

Neste hviledøgn tilbringes i Mandal.