FLEKKEFJORD: — Vi gjør dette for å fjerne opplevd uro. Fra et medisinskfaglig ståsted vil det være fullt forsvarlig med bare ett vaktteam ett sted, sa klinikksjef Nina Iversen da hun torsdag orienterte styret ved Sørlandet sykehus om den betente striden rundt barnesenteret.

Direktøren har bestemt at det skal innføres tilstedevakt hele døgnet hele året ved Barnesenteret i Arendal. Siden det er i tråd med strategiplanen, ble saken lagt fram for styret bare som en orienteringssak.

Styreleder Camilla Dunsæd påpekte at den nye vaktordningen har skapt den trygghet som trengs i befolkningen i Arendal og viste til at folkemøtet i Arendal framstod "roligere enn forventet noen uker før."

Styremedlem Geir Noraberg fra Arendal lurte på om denne beslutningen vil være permanent, eller om det er fare for at arbeidet med strategiplanen til høsten kan munne ut i en ny strid.

— Personlig håper jeg vi kan få ro rundt saken. Jeg tror ikke avdelingen tåler mer av slike dyptgående prosesser, sa Iversen.

Hun sa at striden rundt Barnesenteret har satt avdelingen langt tilbake, og at de ansatte nå trenger ro og tid til å komme i vanlig gjenge.

Direktør Jan-Roger Olsen bekreftet og understreket at dette dreier seg om å dempe "opplevd uro". Til ønsket om å få tilført tre nye stillinger i Arendal, sa han:

— Det er så få barn og så lite å gjøre for barnelegene fra før, at om vi ansetter flere vil det bli så lite å gjøre at det ikke blir faglig forsvarlig.

Han støttet klinikksjefen sin på at det er fullt forsvarlig å ha bare en vaktordning.

Men styret tok saken til orientering, og dermed blir det to vaktordninger på Barnesenteret i Kristiansand.