KRISTIANSAND: – Vi er kjempeglade for den avgjørelsen. Vi takker Gud og alle som har støttet oss i denne saken, sier imam Akmar Ali i Muslimsk Union i Agder.

Muslimsk Union i Agder og Al Rahma Islamic Centre, med til sammen 1.200 medlemmer, kjøpte det gamle næringsbygget i Henrik Wergelands gate i fjor. I juni vedtok byutviklingsstyret med knapt flertall å gi dispensasjon fra reguleringsplanen, slik at eiendommen kan brukes som moské. Naboer påklaget vedtaket. Byutviklingsstyret avviste klagen, som havnet på fylkesmannens bord i fjor høst.

– Endelig får vi mer plass. Moskeen i Festningsgata er for liten. Med større lokaler kan også kvinner få være med. Vi har også ansvar for å ta vare på naboene, og vil bestrebe oss på å organisere våre aktiviteter på en måte som ikke sjenerer, sier Akmal Ali, og tilføyer at nå er det mye arbeid som skal gjøres før bygget kan tas i bruk.

Hele 618 underskrifter ble samlet inn før byutviklingsstyrets junivedtak ble påklaget av naboene. Et vesentlig moment i klagen var at ved å tilføre bydelen enda et forsamlingslokale, økes mengden av mennesker, biler, lyd og støy ytterligere.

Lokalene i Henrik Wergelands gate 79 ligger i 1. etasje og kjeller. Fylkesmannen konkluderer med at bruksending fra forretning til forsamlingslokale i etasjen på gateplan ikke medfører ulempe for naboene, og at dispensasjon ikke en gang er nødvendig i forhold til reguleringsplanen. Når det gjelder kjelleren, opprettholder fylkesmannen byutviklingsstyrets vedtak og har ingen merknader til at det er gitt dispensasjon.

Bjørn Martens, som er leder i Posebyen vel, er ikke overrasket over fylkesmannens avgjørelse.

— Byutviklingsstyret måtte nok ha gjort mye feil om fylkesmannen skulle ha gjort om vedtaket. Derfor var avgjørelsen for så vidt ventet. Den må vi akseptere, og jeg tror vi dropper å gå videre med saken nå, sier Martens, som understreker at han uttaler seg på vegne av velforeningen og ikke de øvrige klagerne.