LILLESAND: RST Asfalt AS vurderer å sette i gang med et mobilt, midlertidig asfaltverk på Glamsland. Dette har 28 beboere som representerer 17 husstander på Glamsland og Kleivsmoen reagert på. I desember sendte de et brev til kommunen der de pekte på både trafikksikkerhet, støy og vannkvalitet. I februar ble det holdt et informasjonsmøte med beboerne, og nylig var det enda et møte der både RST Asfalt, konsulentfirmaet Rambøll, beboere og representanter for kommunen var til stede.

Driftsselskapet N. C. Glamsland har maskiner til rådighet, og tomten er ferdig planert. På informasjonsmøtet opplyste RST Asfalt at man ikke har planer om å bli noen stor operatør og ønsker å konsentrere seg om privatmarkedet. Det kan bli snakk om en til halvannen lastebil med et lass på 30 tonn i timen, ble det opplyst. Det ble pekt på at Glamsland ligger til rette for asfaltproduksjon, ettersom der er masser som kan brukes i produksjonen, i tillegg til at det er maskiner på stedet.

Skolevei for 14-16 barn

Representanter for beboerne langs veien mellom det planlagte asfaltverket og den gamle E 18 pekte på at strekningen er skolevei for 14-16 barn. Det er en smal vei med bare tre lommer for passering. Veien har verken veilys eller busstopp. Også støyproblemet ble tatt opp. Det er allerede mye støy fra den nye motorveien, så beboerne ønsker ikke mer.

Vegvesenet har ikke hatt noen vesentlige innvendinger mot planene. Men på et møte på rådhuset nylig understreket beboerne at vegvesenet tok en til halvannen bil i timen til grunn, mens nye tall viser fire passeringer i timen. Kommunen vil nå spørre vegvesenet om dette endrer vurderingene. På møtet ble det diskutert tidsbegrensninger for tungtrafikken og nedsatt fartsgrense fra 80 til 50. Kommunen varslet at dersom vegvesenet ikke mente at fire passeringer i timen utgjorde noen trafikkfare, vil administrasjonen forberede en tillatelse til tiltaket. Denne tillatelsen vil bli gitt administrativt, mens en eventuell klage vil bli behandlet politisk. Men uansett vil virksomheten kunne starte om det blir et administrativt ja-vedtak.