KRISTIANSAND: ; Drapet på Nævisdal i Arendal i august i fjor starter i Aust-Agder tingrett tirsdag. 17. oktober i fjor ble en 37 år gammel mann fra Arendal drept på et gårdsbruk på Vågsdalen i Birkenes. En 35 år gammel mann er siktet for forsettlig drap. Riksadvokaten har sendt påtaleavgjørelsen tilbake til statsadvokatene i Agder, og tiltalen blir om kort tid ferdig og forkynt for 35-åringen.

Saken er foreløpig berammet til behandling i Kristiansand tingrett i perioden 11. til 13. juni.

Drapene i Grimstad

I august er det meningen at drapet på Fevik og drapet på Østerhus i Grimstad skal behandles i Aust-Agder tingrett.

En 43 år gammel kvinne fra Arendal er siktet for drapet på sin stefar på Fevik 5. september i fjor. Hun tok med seg en kniv på mopedturen til Fevik der stefaren ble drept. Kort tid etter ble kvinnen pågrepet. Det knytter seg uklarhet om kvinnen blir tiltalt for forsettlig drap eller overlagt drap. Denne saken planlegges avviklet i Aust-Agder tingrett i dagene 13. til 15. august.

En 36 år gammel kvinne er siktet for overlagt drap på sin far i Grimstad 3. oktober. Kvinnen er bosatt i Kristiansand, og var innom Jernia i Vågsbygd for å kjøpe en kniv før hun reiste til boligen ved Østerhus der hennes mor og far oppholdt seg. Hun drepte sin far og skadet også sin mor.

Partene i saken regner med at hovedforhandlingen blir avviklet i Aust-Agder tingrett i dagene 19. til 21. august.

Ikke ferdig

Drapet på Vanse 23. oktober er ikke ferdig fra politiets side, og ikke oversendt påtalemyndigheten. Det er uklart når straffesaken kommer til behandling i Lister tingrett.

To av de sju drapene i Agder politidistrikt har vært til rettslig behandling. Det gjelder drapet på Grim i januar i fjor, og drapet i Mandal i juli i fjor.