Det var godt stemning blant publikum under juleshowet på Vigelandsstua. Foto: Espen Sand
Tjenestetorget i Lindesnes kommune var blant de mindre samarbeidsvillige. Foto: Espen Sand
Hvordan fortoner julegudtjenestene seg for en trofast kirkegjenger? Det ga John Erik Loland svaret på. Foto: Espen Sand
Loland007.jpg Foto: Espen Sand

LINDESNES: — Han er morsom. Det er nesten nok at han bare viser seg på scenen, mente publikummer Carl Henning Leknesund om Loland og hans juleshow.

Denne helga startet "En latterlig helaften", et konsept Loland har startet i samarbeid med Spiseriet i Lindesnes. Det betyr stand up, musikk, mat og drikke.

Tjenestetorget i Lindesnes kommune var blant de mindre samarbeidsvillige. Foto: Espen Sand

— Vi er kjempefornøyd med den første helgen. Det var litt nervøst under premieren på fredag, men det fungerte som vi ønsket. Vi har fått gode tilbakemeldinger på showet, sier han.

Går solo

Loland har jobbet som komiker i Lindesnesregionen i flere år. Han har en rekke prosjekter bak seg, blant annet i Sommerrevyen. Nå har han bestemt seg for å satse for fullt på egne prosjekter i fremtiden.

— Jeg har lyst til å utvikle mine egne ideer, forteller han.

De nye ideene falt godt i smak blant publikum. Loland hadde, for anledningen, tatt med seg broren Marius på scenen. Gjennom flere artige karakterer, blant annet fiskeren og kanskje spesielt krigsveteranen, Vidkun Kvisla, fikk Loland fram spontanlatteren i de feststemte publikummerne.

Hvordan fortoner julegudtjenestene seg for en trofast kirkegjenger? Det ga John Erik Loland svaret på. Foto: Espen Sand

700 billetter

Jarle Sundstøl (19) var på julebord for Nautic Marine under juleshowet lørdag kveld. Han forteller at han likte noen av innslagene godt, men at alt ikke falt like godt i smak. Likevel tar han turen til Vigelandsstua også neste helg.

— Da skal jeg på julebord med Rema 1000, så jeg får se showet to ganger, smiler Sundstøl.

700 av de 960 billettene til Lolands seks juleshow er solgt.

— Det er vi knallfornøyd med, mener komikeren.

Dette mener publikum:

Carl Henning Leknesund (35), MandalDet har vært veldig bra. Det holder nesten at han viser seg på scenen, så morsom er Loland. Jeg likte veldig godt innslaget om krigsveteranen

Carl Henning Leknesund (35), Mandal — Det har vært veldig bra. Det holder nesten at han viser seg på scenen, så morsom er Loland. Jeg likte veldig godt innslaget om krigsveteranen

Britt Kari Birkestøl (54), LindesnesJeg har stor sans for John Erik Loland, så denne forestillingen måtte jeg få med meg. Det har vært veldig bra så langt, men for oss eldre har musikken vært litt høy.

Britt Kari Birkestøl (54), Lindesnes — Jeg har stor sans for John Erik Loland, så denne forestillingen måtte jeg få med meg. Det har vært veldig bra så langt, men for oss eldre har musikken vært litt høy.

lolandenquete002.jpg

Knud Sigurd Vigmostad (40), Lindesnes — Jeg synes showet var veldig bra. Tror jeg likte alle innslagene like godt.

lolandenquete003.jpg

Trine Grimestad (39), Lindesnes — De fleste innslagene har vært veldig morsomme, men de kunne ha vært kortet ned noe. Parodien på tjenestetorvet i Lindesnes kommune var best. Maten var god.

lolandenquete005.jpg

Jarle Sundstøl (19), Mandal — Så langt har showet vært helt greit. Noen morsomme, og noen som ikke falt helt i smak.