OSLO: — Det er stengt for togtrafikk på Oslo S på grunn av feil på sporet. Forsinkelser og innstillinger vil oppstå på alle berørte strekninger, melder NSB.

Som følge av stengningen er avgang fra Oslo S 11:11 med ankomst Kristiansand 15:55 44 minutter forsinket.

Jernbaneverket vet ikke når Oslo S kan gjenåpne, men regner med at problemet vil være løst før ettermiddagsrushet. I mellomtiden jobber NSB med å sette opp busser, skriver Aftenposten.no

-Det som har skjedd er at et tog passert gjennom to sporveksler. Av sikkerhetshensyn må vi sperre Oslo S. Vi er på stedet og ser på saken. Jeg kan ikke si når trafikken er i gang igjen, men så snart det er sjekket opp vil trafikken gå som normalt. Jeg regner med at vi vil være i drift igjen til ettermiddagsrushet, sier informasjonssjef Trude Isaksen i Jernbaneverket.

Togene vestfra må stoppe på Skøyen, togene nordfra på Ryen eller Lillestrøm, togene fra syd på Hauketo, togene på østre linje stopper på Ski og Gjøvikbanen stopper på Grefsen og Kjelsås, opplyser hun.

— Det er ikke noe dramatikk i dette, men trafikken må stoppes rutinemessig. Men når det skjer midt i rushtrafikken skaper det dessverre store ulemper for alle som er ute å reiser. NSB jobber med å få opp alternativ transport, sier Isaksen.