KRISTIANSAND: — Dette er den vanskelige versjonen. Det er en grunn til at det heter høsten, det er da man høster. Nå er det derimot vårknipe, sier Rostvåg Ulltveit-Moe, som for andre gang utfordrer seg selv med kun å spise lokal mat i en måned.

Mynte fra hagen

Vi er med på innhøsting i hagen hennes på Eg, og får smake en kortreist omelett med hjemmebakt brød. Sammen med dette får vi servert te på mynte fra hagen og honning fra en lokal birøkter. Kjøkkenet lukter av nyklippede urter.

— Skvalderkål er min største suksess, ler lederen i Naturvernforbundet i Kristiansand, som med prosjektet vil sette et eksempel:

— For det første er det mange miljøproblemer knyttet til landbruksmat - jeg vil vite hvor maten jeg spiser kommer fra. For det andre får jeg spise utrolig mye godt. «Hva med kaffe», spør folk, men det eneste jeg savner er sjokolade, sier Rostvåg Ulltveit-Moe, som spiser lokalt hele mai måned.

Martes kortreiste omelett

5 egg - fra en familie med høner i Kristiansand

5 ts fløte eller vann - står det M218 på Tines produkter, er de fra et lokalt meieri

1 ts salt - Martes unntak fra lokale varer er salt og olje

LOKALE LEVERANDØRER: Marte Rostvåg Ulltveit-Moe bruker smør, egg og ost fra lokale leverandører. Den kortreiste omeletten smaker fortreffelig. Foto: Kjartan Bjelland

1 neve finklippet skvalderkål — fra hagen1 liten bunt gressløk - fra hagen

Smør til steking - fra Hodne gård

5 skiver ost - fra Iveland Gårdsysteri

  • 1. Varm opp stekepanna med en dæsj smør.

2. Visp sammen egg og salt med fløte eller vann.

3. Klipp urtene opp i bollen.

4. Stek omeletten under lokk på svak varme i ca. 5 minutter. Legg på osteskivene. Når omeletten hever seg, er den ferdig.

4. Server med hjemmebakt brød, smør og reddiker fra hagen.