TOPP: -Lillesand er helt topp. Vi kommer alltid tilbake hit, sier Reidun og Audun Medhus, som tilbrakte vinteren i Spania. Foto: Helge Corneliussen

LILLESAND: — Vi har tatt tidlig påskeferie. Selvsagt måtte vi til kaia i Lillesand. Her har vi en strålende utsikt over byfjorden, sier Joleiv Bø, som var så tidlig at han fikk sikret seg påskeplass helt ytterst på den kommunale bobilparkeringen på Kokkenes.

Natt til fredag var det allerede åtte bobiler på den populære kaia. I en av dem holdt allerede påskebrune Reidun og Audun Medhus på å gjøre klar frokosten.

— Vi har tilbrakt fire måneder i solfylte Spania. Vi kom hjem for to uker siden, forklarer Audun Medhus.

Nå setter de sin lit at det flotte varme marsværet igjen skyller over Sørlandet, slik at påsken får en ekstra spiss.

— Det er uansett kjempefint her. Utsikten og byen er helt topp, mener Reidun Medhus.

Bobilturistene tror kaia i Lillesand kommer til å bli smekkfull til påske. Audun Medhus sier bobilturistene foretrekker kaia fremfor campingplassene på grunn av nærheten til sentrum av Lillesand, og selvsagt utsikten.

På grunn av det flotte været og pågangen fra bobilistene har Lillesand kommune åpnet toalett- og dusjanlegget tidligere enn planlagt. I fjor fikk bobilparkeringen i Lillesand drøyt 1.800 overnattinger.

— Bobilparkeringen er veldig populært. I fjor måtte vi faktisk avvise noen fordi det ikke var plass å oppdrive. Sånne bobilparkeringer skulle alle byer ha. Bonusen er at de også legger fra seg et sted mellom 800 kroner og 1.000 kroner i døgnet, sier fagleder Ben Uldal i Lillesand kommune.

Kommunen har også åpnet gjestehavna. Selv om det er kaldere igjen tror Ben Uldal det vil komme en del båter til Lillesand i påsken. Det er også ventet innrykk av hyttefolk i Blindleia.

— Nå livner Lillesand til igjen. Vi er glad for å få litt liv igjen. Det er daut her om vinteren, sier Ben Uldal.