VENNESLA: Et vell av blomster preget det store menighetslokalet. Fra familie, venner, Kvadraturen videregående skole og ulike foreninger var det kommet til sammen syv kranser. I tillegg en stor mengde bårebuketter. Bronebakk var aktiv både i ungdomsmiljøet i Filadelfia og på Vindbjarts juniorlag i fotball.

18 år gamle Øystein Bronebakk døde i en trafikkulykke i Kenya søndag 12. februar. Han deltok på en klassetur med syv andre elever og tre lærere fra Kvadraturen videregående skole. De var i Afrika for å montere solceller på en helsestasjon — et hjelpeprosjekt skolen har sendt elever til i flere år. Det var en tur Øystein hadde gledet seg stort til.

I minnetalen tegnet ungdomspastor Erik Stordal bilde av en glad, snill, flink og hjelpsom gutt. Han fortalte for eksempel om da han skuffet hele gårdsplassen for en kompis som var syk.

Han fortalte om forholdet mellom Øystein og lillebror Even. Om hvordan de satt i Øysteins BMW i garasjen og lyttet på musikk. Om hvor stort forbilde Øystein var for Even, men også så veldig mange andre.

Selv etter sin død har han betydd mye. Lommepengene hans i Afrika ble gitt til en familie med åtte barn i Kenya. De har fått nytt tak på huset sitt.

Utenfor har de plantet et avokadotre. Det heter "Oysteins tree".

Den kristne sanggruppen "Guttane" deltok i begravelsen. De sang "Navnet Jesus blekner aldri" sammen med forsamlingen. I tillegg sang de "Det var nåde" og "Blomsteren".

Ungdomspastor i Filadelfia Erik Stordal forrettet begravelsen og holdt minnetale og andakt. Før begravelsen startet, sa han at han skulle tale om Gud som er nær menneskene også i sorg og fortvilelse.

Etter seremonien i Filadelfia ble båren kjørt i kortesje til kirkegården ved Vennesla kirke. Sogneprest Jan Otto Fredwall ledet seremonien ved graven.