OSLO: — Jeg ser at Venstre og Antonsen sier at de vil kaste dagens regjering og ønsker seg en borgerlig regjering, sier Holmelid.

— Det mest aktuelle blir jo da en regjering utgått av Høyre og Frp, og da må Venstre svare på og avklare om de vil satse på denne regjeringen og ikke den sittende. Jeg mener det er hovedspørsmålet, fortsetter stortingsrepresentanten.

Venstre har denne helgen landsmøte på Fornebu utenfor Oslo og en av sakene som diskuteres er Venstres posisjon etter valget i 2013. Partiet sier at de ønsker en borgerlig regjering, gjerne med Høyre, KrF og Venstre, men mange i partiet sier samtidig at de ikke vil sitte i regjeringer med Frp. Flere og flere i partiet tar til orde for at de kan støtte en Høyre/Frp-regjering.— Partiet prøver jo på den ene siden og verbalt å ta avstand fra Frp, mens i substans og realpolitikk på Stortinget vil de støtte Frps politikk. Det er viktig at velgere som er opptatt av miljø og integrering er klar over dette, sier Holmelid.

Hans Antonsen i Venstre sier til fvn.no at han utfordrer både regjeringen Holmelid støtter og ikke minst Holmelidsstortingsplass ved valget i 2013. Fædrelandsvennen er til stede på Venstres landsmøte og kommer tilbake med flere saker.