KRISTIANSAND: — Vi vurderer nå muligheten for at tiggerne skal få et sted å overnatte, hvis temperaturen faller til under 10-12 minusgrader, sier Tor Sommerset, rådmann i Kristiansand kommune, til Fædrelandsvennen.

— Dette er etter samme modell som i Oslo, hvor tiggerne får overnatte innendørs hvis temperaturen er minus ti grader. Dette handler ikke om et permanent tilbud, poengterer han.

Oslo-modell

Rådmannen har bedt helse— og sosialsjefen om å utrede ulike forslag til overnattinglokaler, som formannskapet deretter skal behandle politisk.

— Vi ser nå på mulighetene for at kommunen eller frivillige organisasjoner kan stille med egnede lokaler. I første omgang kartlegger vi alternativer, sier Lars Dahlen, helse- og sosialdirektør i Kristiansand kommune.

- Spesielle situasjoner

— Overnattingstilbudet vil være knyttet til helt spesielle kuldesituasjoner. Dette handler om å være i forkant av en problemstilling som kanskje kan oppstå, understreker Dahlen.

Sover under Vesterveibroa

Denne uka ble det kjent at det ikke er aktuelt for Kristiansand kommune å la tiggere overnatte i sanitærbrakka. Årsaken er blant annet at brakka ikke er dimensjonert for overnatting, samt at det ved overnatting skal være brannfare.

Ved juletider i fjor gjorde kommunen imidlertid et unntak når det gjaldt overnatting i sanitærbrakka.

Venstrepolitiker Dag Vige har reagert på at tiggere sover under Vesterveibroa, og mener det er fare for liv og helse når kuldegradene setter inn.

— Kan innlosjere på hotell

Kommuneoverlege Vegard Vigei Kristiansand sa tirsdag til Fædrelandsvennen at han ville innlosjert folk på hotell, hvis det ble kjent for ham at det var fare for at noen ville fyse ihjel.

— Det vi har av etablert tiltak for i vårt beredskapssystem, sa legen.