— Denne saken har hatt stort fokus politisk. Det har gått helt til topps politisk, på ministernivå og presidentnivå, sier Tor Wennesland, Norges ambassadør i Egypt.

Wennesland er opprinnelig fra Kristiansand og har fult gisselsituasjonen i Sinai tett etter at Ingvild Selvik Ask ble tatt til fange i torsdag i forrige uke.

Behandlet greit

Han bekrefter at han har vært i jevnlig kontakt med Ingvild Selvik Ask.

— Kan du si noe om hva hun har sagt?

— Nei.

— Vet dere noe om hvor hun har vært?

— Det vet vi noe om. Jeg kan vel si det sånn at det er få gode turisthoteller i Sinai, så det har vært rimelig enkle kår, sier Wennesland.

Og legger til:

— Vi har fått bekreftet fra begge at de har blitt behandlet greit. De har ikke blitt frastjålet eiendeler og det så ut til at begge var i god form, tatt i betraktning at de har vært holdt fanget i fire døgn, sier Wennesland.

I Kairo

Ingvild Selvik Ask befinner seg nå i Kairo, men satser på å komme hjem så raskt som mulig.

Selve forhandlingene med gisseltakerne er tatt hånd om av egyptiske myndigheter som har kontakter med nomadene i Sinai.

— Det er ganske imponerende hvor profesjonelle og dyktige myndighetene har vært, sier Wennesland.

Ifølge Wennesland har Sinai lenge vært et usikkert område, men de to siste årene har situasjonen forverret seg. Det henger sammen med utviklingen i Egypt og resten av regionen.

— Utenfor de sikre turiststedene har det vært få sikre steder å oppholde seg på egen hånd. Ikke en gang steder som St. Catharinaklosteret ved Sinaifjellet blir regnet som trygt, sier Wennesland.