TIGGET MAT: Søsknene Taran og Tobias Eldor hilste på svanene i Bertesbukta. Foto: Torstein Øen
IDYLLISK: Ingen sommervarme, men likevel en flott påskedag i Bertesbukta. Foto: Torstein Øen
SVANESJØEN: På brødjakt i Bertesbukta. Foto: Torstein Øen
VÅRYRE: Vinterstemning på Odderøya 30. mars 2013. Foto: Torstein Øen
BLIKKSTILLE: Frank Bruheim gliste som en sol da han påskeaften kunne padle ut fra Bertesbukta i sin nyinnkjøpte havkajakk. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: – Dette var en flott dag å prøve den nye kajakken på. Med tørrdrakt skal jeg nok klare å holde varmen.

Det er påskeaften og sola skinner fra en skyfri himmel. Frank Bruheim tar på seg solbrillene og løfter sin ny karbon-kajakk ned fra biltaket. Sjøsettingen av den sorte havkajakken foregår fra en av flytebryggene i småbåthavna i Bertesbukta. I kajakken har han med seg mat og drikke, som han skal nyte på Kjeltringholmen.

Fisker hver dag

Noen steinkast unna står Andreas Svanlund og prøver fiskelykken. Han har vært i Bertesbukta hver eneste dag denne påska, og det har blitt fangst hver gang.

– Jeg har faktisk smørt skiene, men så langt har de ikke vært i bruk. Det er mye gøyere å fiske, sier han.

Det er imidlertid bare ørret som gjelder. Får han noe annet på kroken slippes det ut igjen. Datteren Lilly Sofie (4) hjelper gjerne pappa å fiske, men synes det er like gøy å se på svanene.

Søsknene Taran (6) og Tobias (3) lar seg også fasinere av de store, hvite andefuglene. Mamma Siren Eldor er opprinnelig "londskråge", og måtte også denne påska en tur på gamle trakter i Bertesbukta.

Mange på tur

I løpet av påska har det gått en stri strøm av turgåere på Odderøya. Flere har tatt en pust i bakken ved kafébordene utenfor Vaktmmannsboligen.