AGDER: I helgen ble den siste ulven av en kvote på to skutt i Lardal i Vestfold. Vestfold er et av fire fylker i rovviltnemndas region Sør-Norge, som også omfatter Aust-Agder. Vest-Agder tilhører region Vest-Norge.

Rovviltnemnda Region Sør-Norge vil nå felle en tredje ulv de er sikre på beveger seg i grenseområdene.

— Ut fra DNA er vi helt sikre at det er en tredje ulv. 8. mars oversendte vi en anmodning til Direktoratet for naturforvaltning (DN) om å felle denne på et ekstraordinært uttak. Det er vårt ønske etter en henvendelse fra de to bondelagene i Agder. Vi har ikke fått svar fra DN ennå, forteller Jørund A. Ruud, leder av Rovviltnemnda region Sør-Norge.

— Vi gjør en løpende vurdering på felling etter lisensperioden er over, så også her. Områder som definitivt er i faresonen, er der etablerte ulvepar befinner seg utenfor forvaltningsområdet for ulv, forteller seksjonssjef (vilt) i Direktoratet for naturforvaltning, Terje Bø.

Fellinger på ekstraordinært uttak gjennomføres at Statens naturoppsyn på oppdrag fra DN.

Agder-bøndene frykter ulv når beitesesongen starter i månedsskiftet mai/juni.

Ifølge seniorrådgiver Knut Morten Vangen i Direktoratet for naturforvaltning, er den norske ulvekvoten på 11 dyr. Seks ulver er så langt felt før lisensjakta avsluttes 31. mars.

— Vi kan gi skadefellingstillatelse etter 1. april, knyttet til akutte skader. Det har vi gjort før, sier Vangen.