STENGT: Vitus apotek ble stengt av noen timer etter ranet, og politiet avhørte da en av medarbeiderne samt lette etter bevis. Også Storgata ble sperret av etter ranet. Foto: Morten Boswarva

GRIMSTAD: Gjerningsmannen, en 28 år gammel mann fra Aust-Agder, har meldt seg på Grimstad politistasjon etter et ran på Vitus apotek tirsdag formiddag. Han ble pågrepet av politiet der klokka 12.19. Politiet fikk meldingen om ranet av Vitus apotek i Storgaten i Grimstad klokka 11.16. En gjerningsmann, med skjerf rundt deler av ansiktet, truet betjeningen og ranet til seg narkotiske tabletter. Han hadde noe under jakken, men det var ikke sett våpen, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Geir Andersen.

Kjenning av politiet

— Mannen er siktet for ranet, og sitter i avhør her på politistasjonen nå, opplyser politistasjonssjef Terje Gundersen ved Grimstad politistasjon til Fædrelandsvennen i 13.30-tiden og legger til:

— Vi kjenner til den pågrepne fra et tidligere saker, og jeg har forstått det slik at også de som jobber på apoteket gjør dette. Det var ingen dramatikk da han kom inn på stasjonen og meldte seg.

Takket være vitnebeskrivelser fikk politipatruljen som dro ut til apoteket nok informasjon til at de senere kunne ringe hjem til 28-åringen og anmode ham om å melde seg på stasjonen.

Lette etter mannen

Etter ranet lette bevæpnede politipatruljemenn først etter gjerningsmannen i Grimstad med omegn.

Tekniker ved apoteket, Bonny Bach, var ute for å hente post da gjerningsmannen truet til seg medisinene fra hennes to kolleger inne på apoteket.

- Ranet skjedde veldig fort

— Derfor kan jeg ikke si så mye om hva som har skjedd. Men en av mine kolleger er i samtale med politiet hos oss nå. Hun var naturlig nok ganske forstøkt, selv om ranet skjedde veldig fort. Vi har aldri opplevd noe slikt hos oss før, sa Bach til Fædrelandsvennen tirsdag formiddag.

Tilbake på jobb

Noe over klokka 13.30 åpnet apoteket igjen.

— Det var etter ønske fra de tre ansatte som har vært på jobb i dag. Alle tre er tilbake på jobb nå. Dette er selvsagt en veldig ubehagelig situasjon for dem, men de har taklet det fint, og vi skal følge dem godt opp fremover, sier regionssjef i for Vitus apotek i Aust- og Vest-Agder, Thomas Evenseth.