KRISTIANSAND: — Saken om svensken som ble slått ned for 14 dager siden er trolig oppklart. I går kom en person inn på Kristiansand politistasjon og meldte seg. Han har avgitt forklaring og har tilstått å ha slått ned svensken, forteller Kenneth Rafaelsen, politibetjent og fungerende avsnittsleder ved voldsavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Mannen som meldte seg etter nesten to uker, er en 23 år gammel mann fra Kristiansand. Han er tidligere ustraffet. Svenske Christian Eriksson ble funnet bevisstløs på gata klokka 03.10 natt til søndag 22. september. Siden har politiet bedt vitner som kan ha sett noe om å melde seg.

— Jeg vil ikke gå i detaljer på hans forklaring, for vi skal avhøre flere vitner og få bekreftet hans forklaring. Han har forklart at han har slått svensken på stedet der han ble funnet. Dette har vært vanskelig for ham, og i samråd med kjæresten har han valgt å melde seg for å lette på sin samvittighet. Ingenting tyder på at det har vært noen konflikter i forkant. Svensken fremstår som et tilfeldig offer, og det vi vel kan kalle blind vold, sier Rafaelsen.

Etterforsker i helga

Etterforskningen av saken fortsetter gjennom helga.

— Selv om mannen nå har tilstått, er det veldig viktig å gå gjennom forklaringen hans og etterprøve det han sier. Vi kommer til å ha flere etterforskere som jobber med saken gjennom helga, sier Rafaelsen.

Sitter i arresten

23-åringen er foreløpig ikke varetektsfengslet, men sitter i arresten.

— Vi benytter oss av 72-timersregelen her, som innebærer at vi kan holde en siktet i 72 timer før vi må løslate vedkommende. Han sitter i arresten nå, og vil bli sittende gjennom helga. Vi har ikke konkludert i forhold til varetektsfengsling, men foreløpig ser det ikke ut som om vi vil be om det, sier Rafaelsen.

23-åringen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter. Siktelsen kan bli utvidet til også å innebære det å ha forlatt en person i hjelpesløs tilstand.

— De pårørende og kjæresten er varslet om tilståelsen, opplyser Rafaelsen.

Svenske Erikssons kjæreste har tidligere bedt vitner melde seg for å få saken oppklart. Hun ønsker ikke å kommentere saken nå.