ÅSERAL: — For oss som er med gir det en enorm glød etter å vise fram det man lager. Det er en viktig arena og noe av det viktigste som skjer i de indre bygder for de som lager kunst, sier kunstner Elisabeth Thorsland, som har hatt en finger med i bygdeutstillingene siden 1984, enten som kunstner eller i arrangørgruppen.

Godt oppmøte: Minne kultursenter i Åseral var fylt til randen under åpningen av årets bygdeutstilling, den 41. utstillingen i rekke. Foto: Espen Sand

Bygdeutstillingene i de indre bygder har i en årrekke vært svært populære. Ifølge Thorsland ble fjorårets utstilling ble sett av så mange som rundt 3000 mennesker.— De har alltid vært voldsomt populære. Besøkstallene har faktisk gått litt ned de siste årene i forhold til starten for 41 år siden, men de trekker fremdeles svært mange besøkende, sier Thorsland.

— Den fineste utstillingen

Relieff: Mari Ormberg har laget dette vakre relieff i tre som hun har kalt "Akantus i boks". Verket koster 12.000 kroner. Foto: Espen Sand

Åpningen av årets utstilling trakk et fullt Minne kultursenter i Åseral. Minne har huset utstillingen de siste fire årene. Thorsland mener årets utstilling er den beste som er satt opp på i kultursenteret.

— Jeg må skryte og si at den er blitt utrolig flott. Det er høy kvalitet på kunsten som er blitt stilt ut på en fin måte. Dette er den fineste bygdeutstillingen jeg har sett siden flyttingen for fire år siden.

Tankevekkende

Etter en lunsj i kultursenteret startet en svært innholdsrik åpningsseremoni. Sylfest Lomheim sto for et tankevekkende kåseri der han snakket om menneskets skaperevne og dets mange fallgroper. Om

Henvisningsbilde Foto: Espen Sand

menneskets behov for å uttrykke seg muntlig, ikke kun gjennom tekst og det han beskrev som usosiale medier.

— Det er utrolig at omtrent ingen mennesker skjønner at sosiale medier faktisk er usosiale. Vi stoler også blindt på datateknologi, som er begrenset i forhold til menneskets ubegrensede tankevirksomhet, sa Lomheim.

Før åpningen holdt musikerne Silje Kåfjord (vokal) og Bernt Moen (piano) en nydelig og passende intimkonsert, med låter fra Kåfjords kommende album.